Annons:

Pappa förlorar kamp mot kommunen i domstol –

En pappa kämpar för att sonen ska få skolskjuts till Prolympia i Virserum, där han enligt uppgift ska ha gått hela sin skoltid. Nu har han förlorat tvisten med kommunen i Förvaltningsrätten. Foto: Lotta Madestam

Pappa förlorar kamp mot kommunen i domstol – "Att ens föreslå Målilla skola är absurt"

Tidigare termin var det inget problem, då fick sonen skolskjuts. Däremot avslog nämnden vårdnadshavarens nästa ansökan.
Nu har tvisten mellan parterna avgjorts i Förvaltningsrätten, som dömer till kommunens fördel.

Annons:

Som skäl för att avslå vårdnadshavarens ansökan angav barn- och utbildningsnämnden i sitt beslut i juni 2021 att skolskjuts för pojken, som bor växelvis på två olika orter i kommunen, innebär merkostnader på grund av extra turer. Enligt nämnden saknas det samordningsmöjligheter med kommunalt upphandlad skolskjuts i det här ärendet.

Beslutet överklagades av pappan, som å sin sida lyft fram att sonen gått hela sin skolgång på Prolympia i Virserum. Av utredningen i målet framgår att Målilla skola är så kallad hänvisningsskola.

”Att ens föreslå Målilla skola är absurt. Att det skulle medföra extra kostnader när taxin ändå går den sträckan är osannolikt”, har pappan vidhållit i sitt yrkande.

Enligt nyhetsbyrån Siren avslår nu Förvaltningsrätten överklagandet med motiveringen att ”endast i de fall då skolskjuts kan ske utan organisatoriska eller ekonomiska svårigheter ska kommunen även anordna skolskjuts för elever som går i en fristående grundskola i kommunen”.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt