Annons:

Överklagan avslås – föräldrar förlorar kamp mot kommunen

Föräldrar förlorar tvist med kommunen i Förvaltningsrätten. Foto: MostPhotos

Överklagan avslås – föräldrar förlorar kamp mot kommunen

Ett föräldrapar i kommunen kämpar för att deras barn med funktionsnedsättning ska få skoltaxi, med motiveringen att skolvägen inte är trygg. Kommunen avslog ansökan och får nu stöd av Förvaltningsrätten.

Annons:

Avståndet mellan hemmet och skolan är för kort för att skolskjuts ska beviljas året runt – dock anses inte skolvägen uppfylla kraven för säkra trafikförhållanden vintertid, varför ansökan bifölls delvis utifrån en överenskommelse som fattats mellan barn- och utbildningsnämnden samt skolan.

Föräldrarna överklagade beslutet, bland annat motiverat att det varit en trygghet för barnet att veta att skoltaxin kommer samma tid, att barnet uttryckt stor ångest när hen inte längre är berättigad skoltaxi och att vägen är osäker även när vinterperioden är över.

”Inte ens de vuxna i familjen cyklar längs vägen utan att bli nervösa”, skriver föräldrarna i överklagan.

Förvaltningsrätten i Växjö har tittat på ärendet och dömer till kommunens fördel, med tillägget att föräldrarna inte inkommit med bevis för att trafikförhållandena inte är säkra, ej heller presenterat stöd för att barnet har vissa svårigheter som skulle berättiga skolskjuts trots sin ålder.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt