Annons:

Femteklassare från Hultsfred ska bli bättre på att äta grönt

En årskurs fem-klass på Lindblomskolan ska bli bättre på att äta grönt genom att delta i nationell skoltävling. Foto: MostPhotos

Femteklassare från Hultsfred ska bli bättre på att äta grönt

Klass 5B på Lindblomskolan i Hultsfred deltar i årets upplaga av Grönsakmålet. Målsättningen är att få fler svenska barn att lära sig mer om grönsaker och varför det är viktigt att äta rätt mängd. 

Annons:

För femte året i rad arrangeras Grönsaksmålet, ett kunskapsinitiativ i form av en skoltävling för alla Sveriges femteklassare. Grönsaksmålet syftar till att lära eleverna mer om grönsaker och varför det är viktigt att äta rätt mängd. 

Grönsaksmålet är indelat i tre delar och består av en utbildningsdel och en receptdel. Den tredje och sista delen handlar om att femteklassarna ska odla sin egen gurka i klassrummet.

”Man brukar säga att barn är väldigt kreativa. Jag själv är därför väldigt spänd på att få se vad de kan ta fram för recept som skulle kunna få deras jämnåriga kamrater att äta mer grönsaker. Jag menar, många föräldrar har ju försökt i åratal utan att lyckas”, säger Anette Ekstrand på Odlarna.se, som står bakom tävlingen, i ett pressmeddelande. 

Från Hultsfreds kommun tävlar klass 5B på Lindblomskolan i Grönsaksmålet och totalt tävlar 13 000 elever runt om i Sverige. 

Klasserna som är med och tävlar kan följa sina resultat och se hur de klättrar på topplistan på Grönsaksmålets hemsida. Som morot för elever och lärare ligger det 25 000 kronor och en personlig hälsning från YouTube-stjärnorna IJustWantToBeCool i prispotten.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt