Annons:

  • Rekordsatsningen invigd –

    Emilia Haak, Hamodi Jahel och Jolin Engström knöt, tillsammans med rektor Marie Karlsson, ihop två band vid invigningen för att symbolisera att Oredan och Stålhagens förskolor flyttat ihop i nya Växthuset. Foto: Lotta Madestam

  • Rekordsatsningen invigd –

    "Idag känns det så härligt, det är bara glädje. Vi har fått en fantastisk förskola, som vi hela tiden strävat efter ska vara barnens arena", sa rektorerna Annelie Johansson och Marie Karlsson bland annat i sitt invigningstal. Foto: Lotta Madestam

  • Rekordsatsningen invigd –

    "En dag för länge sedan, innan någon av er ens var födda, sa jag till mina kompisar att jag visste om ett skitbra område i skogen där man skulle kunna bygga en förskola för 200 barn. Jag kommer vara jätteglad varje gång jag går förbi och ser och hör er trivas så himla bra som ni kommer att göra", sa Micke Lång i barn- och utbildningsnämnden. Foto: Lotta Madestam

  • Rekordsatsningen invigd –

    Lars Rosander: "Vi drömde om att det skulle bli så här fint, nu är den drömmen uppfylld". Det är den största satsning vi gjort när det gäller förskoleverksamheten i kommunen och vad vi sett på rundvandringen i dag är det väldigt genomtänkt med aktiv personal som har tänkt till för att driva Växthuset bra. Nu hoppas vi alla ska trivas många, många år framöver." Foto: Lotta Madestam

  • Rekordsatsningen invigd –

    Förskolläraren Åsa tog med sig några barn fram för att ta emot förvaltningens present, som överlämnades av förskolechef Emma Roos Simonsson. "Med de här grejerna som finns här i ska ni kunna odla i vinter". Foto: Lotta Madestam

  • Rekordsatsningen invigd –

    Magnus Hultman, nämndens ordförande, sa sig känna hopp när han såg alla barn. "Jag gläds med barnen, pedagoger och övrig personal. Grattis till en fantastisk framtida vardag och miljö att verka i." Foto: Lotta Madestam

Rekordsatsningen invigd – "Drömmen är uppfylld"

Jolin, Emilia och Hamodi knöt samman två band, för att symbolisera att Oredan och Stålhagens förskolor flyttat ihop i nya Växthuset – som nu även är invigd med ballonger, festis och bulle, tal och mycket lek.

Annons:

Det är den absolut största satsning kommunen gjort när det gäller förskoleverksamheten. Med en budget på 100 miljoner kronor har Växthuset blivit just så bra som man önskade, med förutsättningar utöver det vanliga.

Flytten hit har gått bra, över förväntan enligt rektorerna Marie Karlsson och Annelie Johansson.

– Vi har varit noga med ”vi-känslan”, att det här är något vi gör tillsammans, alla är betydelsefulla för hur det ska bli. Men så har det också varit mycket förberedelse innan under lång tid både bland personalen och barnen.

En dag i glädjens tecken

Verksamheten har varit igång sedan i april och på onsdagen var det dags för invigning. Det blev en dag som gick i glädjen och lekens tecken.

– Idag känns det så härligt, det är bara glädje. Vi har fått en fantastisk förskola, som vi hela tiden strävat efter ska vara barnens arena, det ska synas och märkas, säger Annelie Johansson.

– Vi har för tillfället 185 barn inskrivna, men fastän det är så många barn märks det inte, utan vi har lyckats med det stora i det lilla, säger Marie Karlsson.

Många ville lyckönska

Det var många som ville lyckönska barnen och all personal inför framtiden.

– Ni har ju fått en helt ny förskola, ni har fått nya kompisar och nya fröknar, så det krävs jättemycket mod av er, sa förskolechef Emma Roos Simonsson i sin hälsning till barnen. Det ska ni vara stolta över, och vi är jättestolta över flytten ni gjort hit. För det är inte bara att komma hit, ni har gjort ett fantastiskt jobb på den här resan och nu ska ni få möjlighet att lära tillsammans till att bli kreativa, modiga samhällsmedborgare som värnar om vår miljö och vår jord. För det är ni som ska ta över jorden efter oss, så det är viktigt att ni får rätt förutsättningar.

”Drömmen är uppfylld”

Kommunalrådet Lars Rosander (C) var med och tog första spadtaget för ett par år sedan.

– Vi drömde om att det skulle bli så här fint, nu är den drömmen uppfylld, sa han i sitt tal. Det är kommunens absolut största satsning och vad vi sett på rundvandringen i dag är det väldigt genomtänkt med aktiv personal som har tänkt till för att driva Växthuset bra. Nu hoppas vi alla ska trivas många, många år framöver.

Kläckte idén om förskolans plats

Micke Lång, (S) andre vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden, sa sig vara den som kom på att just den här platsen var ypperlig för en förskola.

– En dag för länge sedan, innan någon av er ens var födda, sa jag till mina kompisar att jag visste om ett skitbra område i skogen där man skulle kunna bygga en förskola för 200 barn.

– Så står vi här idag. Jag har följt det här bygget hela tiden och är så himla glad idag. Jag kommer vara jätteglad varje gång jag går förbi och ser och hör er trivas så himla bra som ni kommer att göra.

Hopp om framtiden

Även nämndens ordförande Magnus Hultman (M) ville säga några väl valda ord om förskolan som ”bryter ny mark och skapar hopp om framtiden”, som verksamheten presenteras på kommunens hemsida.

– Det är så här en förskola ska utformas, den ska se ut så här, placeras så här och byggas med hopp om framtiden. Hopp om framtiden får jag när jag ser alla barnen här. Jag gläds med barnen, pedagoger och övrig personal, grattis till en fantastisk framtida vardag och miljö att verka i.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt