Annons:

Föreningen E-sport Hultsfreds lag ”IWNL Sweden” slutade på andraplats när Dreamhack avgjordes i Jönköping för en tid sedan. Foto: Privat

Hultsfredslaget missade chansen att ta tredje raka efter strulig final

Föreningen E-sport Hultsfreds lag ”IWNL Sweden” lyckades inte följa upp de två senaste årens segrar på Dreamhack. Årets tävling slutade med en bitter finalförlust. 
– Jag är oerhört stolt över spelarnas fantastiska prestationer. Silver är också en medalj, säger lagledaren och läraren Christoffer Frick. 

Annons:

Föreningen E-sport Hultsfreds lag ”IWNL Sweden” svarade återigen för en bra insats på Dreamhack i Jönköping. Det var tredje gången som det lokala laget tävlade på Dreamhack och de fick nöja sig med en andraplats efter att ha vunnit de två tidigare gångerna. 

Laget bestod av Albin Frick, Elis Karlsson, Linus Strahle, Dennis Ryberg och Lowe Hellkvist., 

– Två vinster och en andraplats sedan 2019 är vi nöjda med. Lagets insats var riktigt bra och när vi spelar på topp är vi riktigt bra. Vi förlorade inte en enda karta fram till finalen, säger Christoffer Frick. 

Strulig final

Han berättar att laget fokuserar mycket på att äta rätt i god tid och vara utvilade. När det väl var dags för finalen uppstod problem som ledde till försenad start.

– Vi är ett ungt lag som jobbar mycket med att maxa våra prestationer när vi behöver. En av våra viktigaste spelare blev sjuk under finaldagen. Mat, vila och framför allt att ha timing med värktabletter var saker som vi lade enorm vikt vid. Vi hade laddat för att spela klockan 20.30, men arrangören strulade till det så finalen kom igång först vid 22.30, säger Frick. 

I finalen kom inte Hultsfredslaget upp i den standard som de höll tidigare under turneringen på grund av bland annat hunger och feber. 

– Det är som sagt något vi tar med oss till nästa gång, att alltid ha back up-planer. Vår styrka ligger just i att vara bäst när det gäller så det är tyvärr tråkigt att vi inte klarade det i årets final. Vi hade många som satt hemma och väntade på att finalen skulle starta, vilket spelarna tyckte var inspirerande.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt