Annons:

Ungdomar tar plats i topplag i e-sport: ”Nästa steg i deras karriär”

Esport Hultsfreds orginallag innan tre spelare lämnar. Från vänster: Albin Frick, Kevin Albertsson, Martin Pettersson, Kalle Johansson och Oskar Karlsson. Albin, Kalle och Oskar tar plats i ett annat lag. Foto: Privat

Ungdomar tar plats i topplag i e-sport: ”Nästa steg i deras karriär”

E-sportföreningen i Hultsfred har nått ett samarbete med ett av Sveriges bästa lag. Tre lokala spelare får chansen att ta klivet upp i karriären som framtida e-sportsproffs. 

Annons:

Föreningen är en del av satsningen på e-sport på Hultsfreds gymnasium och nu ska föreningen starta ett utvecklingslag tillsammans med Prima e-sport, ett av Sveriges största och bästa esport-föreningar. 

– Många av våra spelare börjar bli ganska bra så det är många som har börjat slita i dem. När Prima eSport kommenterade en tävling som vi var med i så pratade de gott om våra spelare, säger Chrstoffer Frick och fortsätter:

– Deras lag kom tvåa i elitserien men de har inte haft någon utvecklingslag. Jag frågade om de var intresserade av att starta ett sådant lag med oss. 

Oskar Karlsson, Målilla, och Kalle Johansson och Albin Frick, Hultsfred, får chansen i det nya laget ”Prima e-sport academy”.

– Akademilaget kommer spela på vår plats i regionserie syd, serien under elitserien. De plockar tre spelare från oss som får chansen i deras akademilag. Det är nästa steg i deras e-sportkarriär, säger Frick.

"Stort för dem"

De andra Hultsfredsspelarna som är kvar i lokalföreningen börjar om i ett nytt lag som ska kvala för att ta sig upp i seriesystemet på nytt. 

– Vi kan kvala oss in i regionserien igen men det är ganska tufft. Det finns serier under regionserien som man behöver ta sig igenom. 

Oskar, Kalle och Albin ingår från och med nu i en ny organisation med egna coacher och har chansen att spela till sig en plats i Primas elitserielag.

– Det är stort för dem. Prima e-sport kom tvåa i elitserien och är bland de 100 bästa lagen i världen. De har sagt att de vill ge de här spelarna chansen och spela med det bästa laget. Målsättningen med akademilaget är att de ska ta en plats i det rätta laget. 

Arrangerade e-sportvecka

Nyligen arrangerade e-sportföreningen en e-sportvecka med onlinebaserade och livesända tävlingar från b-huset på gymnasiet. 

– Vi vill skapa en e-sportvecka under sommaren som blir som ett läger. På grund av covid-19 så körde vi fyra onlineturneringar med 28 svenska lag i olika grenar där vi slussade in 20 000 kronor i prispengar under veckans gång 

Vad säger du om veckan?

– Den var riktigt bra. Vi livesände allt på vår Twitch-kanal och höll på sex timmar varje dag. Tanken med denna vecka är att vi vill utveckla e-sporten och spelandet mer. Tanken är att det ska vara fysiskt i Hultsfred i framtiden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt