Annons:

Hoppet finns – kommunen kan ha hittat en utväg:

Det var vid ett möte nyligen i beredningsgruppen för Hultsfred och Vimmerby som det framkom att man kan ha hittat en utväg för att kunna ställa lite hårdare krav på ägaren till slakteritomten. Foto: Lotta Madestam/Ossian Mathiasson

Hoppet finns – kommunen kan ha hittat en utväg: "Kommer agera"

Kommunen kan ha hittat en utväg – för att den gamla slakteritomten ska börja städas ren från brandresterna.
– Ja, vi hoppas i alla fall det efter att vi fått lite nya uppgifter till oss, säger Lennart Davidsson (KD), vice ordförande i miljö- och byggnadsnämnden.

Annons:

Det var vid ett möte nyligen i miljö- och byggnadsnämndens beredningsgrupp för Hultsfred och Vimmerby som det framkom att man kan ha hittat en utväg för att kunna ställa lite hårdare krav på ägaren till slakteritomten, Tomas Dahlqvist, att han verkligen gör något åt brandresterna.

– Vi har en konsult från Stockholm inne som jobbar med bygglovsärenden och det var han som visste om den delen i lagtexten som säger att det ska gå att gå vidare. Närmare bestämt att det ska gå att ställa krav på att någonting konkret händer.

Den som får ett rivningslov har annars två år på sig att komma igång, och senast inom fem år ska arbetet vara utfört, säger lagen.

Så hur går ni vidare nu?

– Det är så långt som vi kommit. Vi kommer att titta vidare på det här i augusti, så får vi hoppas att det håller och kan gå i lås.

– Finns den möjligheten att vi kan kräva att någonting händer kommer vi agera. Det här är en skamfläck för hela bygden, klart vi kommer utnyttja alla möjligheter vi har juridiskt sett.

"Då hade vi haft en sanerad tomt"

Lennart Davidsson har svårt att se varför Lantmäteriet satte Tomas Dahlqvist som ägare.

– Eftersom det fanns så svaga papper i det hela, tycker jag att det är mycket märkligt, säger han. Lantmäteriet kunde sagt att det ligger inom tätbebyggt område och satt kommunen som ägare. Då hade vi haft en bra, sanerad tomt redan nu.

 

Läs också: Grannarnas desperata vädjan – "Vi kan inte ha det så här längre"

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt