Annons:

Flera uppsägningar sedan i somras – företaget blickar framåt mot bättre 2023

Hultsfredsföretaget KGM har varslat fyra medarbetare om uppsägning sedan i somras. Som det ser ut just nu har läget förbättrats inför 2023. Foto: Lotta Madestam Foto: Lotta Madestam

Flera uppsägningar sedan i somras – företaget blickar framåt mot bättre 2023

Hultsfredsföretaget KGM har varslat fyra medarbetare om uppsägning sedan i somras. Som det ser ut just nu har läget förbättrats inför 2023. 
– Det har varit en tung vår och höst men jag tycker att det börjar se ljusare ut framöver, säger Mattias Engqvist på KGM. 

Annons:

KGM i Hultsfred, företaget som jobbar med gymnastik- och idrottsmaterial, beskriver året som kämpigt och kärvt. 

– Det har varit en tung vår och höst men jag tycker att det börjar se ljusare ut framöver. Vi får hoppas att det vänder. Det har varit ett par tunga coronaår, krig i Ukraina och priser som far upp och ner och nu har vi energikrisen. Det är svårt att se vad som händer med den kommande lågkonjunkturen, säger KGM:s vd Mattias Engqvist. 

Han berättar att företaget har vidtagit förändringar på medarbetarsidan.

– Vi har minskat med fyra personer efter semestern, en tjänsteman och tre personer inom produktionen. Vi har just nu 28 anställda i Hultsfred och det är lika många tjänstemän som personal i produktionen. 

Vad är förklaringen till att ni sa upp fyra personer?

– Vi hade sämre orderingång, helt enkelt. En del byggen lades på is och sköts på framtiden så det är klart att det påverkat oss och lett till att vi har fått dra ner på personalen. 

2023 ser bättre ut

Att säga upp fler medarbetare ser inte Mattias Engqvist som sannolikt som det är i dag. 

– Vi har bantat kostymen och kan inte vara färre. Vi får hoppas att det vänder inom en ganska snar framtid och att lågkonjunkturen inte blir så lång. 

Orderingången för kommande år ser bra ut, enligt Engqvist. 

– Vi har haft en tung period och spår vi framåt så ser orderingången helt okej ut. Det är ungefär så vi behöver ha den. Det är objekt som vi håller på med och man vet aldrig vad som händer, om det blir förseningar eller liknande. Tittar vi på planeringen som vi har i dag så ser det helt okej ut. Det är byggen som styr oss så det är viktigt att de fortlöper. 

Sporthallsinredningen är företagets kärnverksamhet. 

– Så länge det byggs och företagen håller sina tidtabeller ser det väl okej ut.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt