Shams Tarabeihs Hultsfred förlorade mot Vimmerby IF B och ligger nu tvåa i division 3. Foto: Stefan Härnström

Hultsfreds FK svarade för en blek insats mot Vimmerby IF B och tappade serieledningen till Rödsle/Oskarshamn.
– Vi kom inte upp i den status vi kan hålla och ska hålla, säger tränaren Mattias Engqvist.

Annons:

Hultsfred släppte in tre mål inom loppet av sju minuter i första halvlek mot Vimmerby IF B och lyckades inte få till en scenförändring efter paus. Tessa Svensson gjorde 4–0 i minut 55, hennes tredje mål i matchen, och det fjärde målet svarade Patricia Pöder för. Selma Selimovic tröstmålade med 4–1 i 60:e minuten.

– Alltid tråkigt att förlora. Vi visste på förhand att Vimmerby skulle vara en tuff nöt, de var före oss i många situationer och var hungrigare. Två målen kom till efter slarv från vår sida. Vi kan bättre och jag tror inte att Vimmerby var så mycket bättre. Det är två lag som har gjort bättre matcher, säger Mattias Engqvist.

I och med derbynederlaget tappade Hultsfred förstaplatsen till Rödsle/Oskarshamn och ligger nu tvåa med en match kvar att spela. Eksjö U kan komma ifatt Hultsfred om de vinner sina två sista matcher samtidigt som Hultsfred förlorar i serieavslutningen. Ettan och tvåan får kvala sig upp till division 2.

– Vi har en match kvar och den blir ganska viktig. Vi får spela för vinst i Fredriksdal.

HFK-målvakten Felicia Johansson utgick skadad efter en smäll i första halvlek. Alla spelare i Hultsfred kan höja sig ett snäpp.