Annons:

Fyra baklängesmål på tio minuter knäckte HFK i toppmötet

Edna Ganovics Hultsfred förlorade med 1–4 mot Rödsle/Oskarshamn. Foto: Stefan Härnström

Fyra baklängesmål på tio minuter knäckte HFK i toppmötet

Hultsfreds FK hade vid seger mot Rödsle/Oskarshamn fixat förstaplatsen och en kvalplats till division 2. Fyra insläppta mål inom loppet av tio minuter satte stopp för det.
– Det är klart att man hade hoppats på vinst, säger tränaren Mattias Engqvist. 

Annons:

Det gick inte som Hultsfreds FK hade tänkt sig i toppmötet mot Rödsle/Oskarshamn. Fyra insläppta mål från matchminut 10 till 20 blev en för brant uppförsbacke för Hultsfred att besegra. 

– Vi visste att det skulle bli en tuff match och resultatet speglar inte matchbilden. Vi började starkt och skapade flest chanser. Sedan har de en femminutersperiod där de gör tre mål och ytterligare ett mål kort därpå, säger Mattias Engqvist. 

Hultsfred gav inte upp trots chockstarten med fyra insläppta mål. Malin Rydén reducerade fram till 1–4 i mitten av andra halvlek. 

– Vi äger hela andra halvlek och skapar mycket framåt, men får inte in bollen. Det var en match med stolpe ut för vår del, säger Engqvist. 

"Visar moral och kämpar"

Ettan och tvåan i division 3 får kvala sig upp i seriesystemet. Hultsfred ligger med två bortamatcher kvar att spela etta, fem poäng före Holsby SK och Rödsle/Oskarshamn. Det sistnämnda laget har fyra matcher kvar att spela. 

– Vi ska göra vad vi kan och det är bara att ladda om för Vimmerby IF B borta nästa helg. 

Alla spelare erhöll beröm för att de visade moral och krigade på trots den branta uppförsbacken. 

– Det är lätt att falla igenom när det står 0–4 efter 20 minuter. Tjejerna visar moral, kämpar på och visar med sin inställning att det kan gå att vända underläget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt