HFK vann svängig och målrik match

Matilda Hemmingsson gjorde det avgörande målet när Hultsfred slog HM IS med 4–3.

Hultsfreds FK skakade av sig derbyförlusten mot Vimmerby IF B och tog revansch mot HM IS. Det blev seger med 4–3 och HFK ligger en poäng före VIF med en match mer spelad.

Mötet på Knektavallen svängde fram och tillbaka. Ett segstartat Hultsfred släppte in 0–1 efter sex minuter och vaknade till liv efter en kvart. Pauline Schmidt satte kvitteringen från straffpunkten efter dryga halvtimmens spel.

– Vi var inte med i början av matchen och släppte in ett enkelt mål. Det tog en kvart innan vi kom igång och hittade in i det. Vi hade flera chanser att göra mål på under första halvlek, säger HFK-tränaren Mattias Engqvist.

Hemmingsson avgjorde

HFK fick en delikat start på andra halvlek då Malin Rydén gjorde 2–1 i minut 49 och 3–1 två minuter senare. Efter en timmes spel var det utjämnat. Emma Sjökvist gjorde både 3–2 och 3–3-

– Vi spelar bättre och får bra tryck på dem i början av andra, sedan bjuder vi in dem igen och helt plötsligt står det 3–3. Det är för enkla misstag från vår sida, säger Engqvist.

Matilda Hemmingsson såg till att Hultsfred tog hand om de tre poängen genom att sätta 4–3 i minut 72.

– Vi har tryck under resten av matchen och tog en rättvis seger även om de var snabba framåt. Vi kan bättre men gör en hyfsad match i andra halvlek. Vi gör lite för enkla misstag.