Annons:

  • De fick ärofyllt pris – hyllas för sitt engagemang för andra människor

    En stor delegation, med bland andra Åke Nilsson, Anders Andersson och Monica Bergh uppmuntrade Fredrik Eirasson och Annika Stagård med årets Vitsippspris för deras ideella arbete med att ordna julfirande för ensamma. Foto: Lotta Madestam

  • De fick ärofyllt pris – hyllas för sitt engagemang för andra människor

    Fredrik Eirasson och Annika Stagård vågar redan nu lova en fortsättning den här julen. Foto: Lotta Madestam

De fick ärofyllt pris – hyllas för sitt engagemang för andra människor

Årets Vitsippspris gick till Annika Stagård och Fredrik Eirasson för deras ideella arbete med att ordna julfirande för ensamma.
– Det var inget vi väntat oss, utan det vi gör, det gör vi för att vi vill. Men det är fantastiskt kul att bli uppmärksammad för det, sa en märkbart glad Annika Stagård.

Annons:

Bakom priset står Kristdemokraterna i Hultsfred, som ser vikten av att lyfta fram det civila ideella arbete som sker i kommunen.

I år valde man att uppmuntra Annika Stagård och Fredrik Eirasson från Hultsfred, för att de på ett ”fantastiskt sätt bidragit till att julfirandet i vår kommun har kunnat bli en glädjefest, med en stunds gemenskap, julskinka och julgröt, även för den som är ensam”, skriver KD i sin motivering.

– De ger alla oavsett personliga förutsättningar chans att uppleva gemenskap och glädje under julhelgen. De har verkligen hjärtan av guld, sa ordförande Anders Andersson när priset överlämnades i parets hem.

”Ger så mycket glädje tillbaka”

Fredrik Eirassom var lite blygsam och tillägnade sin fru Annika priset, men hon var snabb med att poängtera vikten av att ha någon som stöttar upp alla hennes idéer.

– Man mår väldigt bra av att ge, och vi får väldigt mycket glädje tillbaka, motiverade hon deras beslut att bjuda in till gemensamt julfirande på julafton. Om alla ger lite så får väldigt många mycket. Och oss skänker det både ett välbefinnande och glädje.

– I julas kom det kanske ett tiotal. Vi tänker att kommer det en som slipper sitta ensam på julafton så är det värt. Är det 15, 20 eller 30 så finns det gröt till de som kommer.

Vad var din första tanke när du fick beskedet?

– Jag blev jätteförvånad, vi tycker inte att vi gör så mycket, men det är verkligen jättekul att få priset. Vi är jätteglada, sa Annika.

Firade med fika

Ett tiotal medlemmar från KD följde med för att uppmuntra paret, som fick ta emot ett vitsippspris i form av en glasskulptur från Målerås, diplom, blommor och tårta. Från köket doftade det gott av kakor Annika bakat dagen till ära.

– Det blir ett jättehärligt firande att få fika tillsammans och njuta av blommorna, sa hon.

Vågar ni lova en fortsättning i jul?

– Ja, absolut det gör vi så klart. Har vi bara lokalerna så, tillade hon med tanke på att hon ska flytta sin restaurang "Hos Annika" till det gamla Missionshuset på Storgatan.

Det här var 31:e gången priset delades ut. Vanligtvis sker det på Alla hjärtans dag, men i år fick det bli en dag för tidigt.

– Allt började 1993 när Börje Petersson och Ture Johansson fick det första priset vi delade ut. Vi uppmuntrade dem för deras arbete med vandringsleden i Järnforsen, säger Anders Andersson.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt