Annons:

Julfirande för ensamma fortsätter – vårdar starkt minne från i fjol

Fredrik Eirasson och Annika Stagård låter fjolårets julgemenskap få en fortsättning i år. Foto: Privat

Julfirande för ensamma fortsätter – vårdar starkt minne från i fjol

Annika Stagård och Fredrik Eirasson fortsätter sin fina jultradition. Även i år står de med öppen famn och välkomnar till gemenskap på julafton, med tomtegröt och skinksmörgås.

Annons:

– Ingen ska behöva sitta ensam på julafton, säger hon och fortsätter traditionen tillsammans med sin man Fredrik Eirasson och dottern Thyra. 

Gemensamt ordnar de en lite enklare samling under två timmar på självaste julafton för den som önskar fira tillsammans med andra.

– Man måste inte vara ensam för att komma, utan det kan vara de som inte har råd med eget julfirande eller par som inte firar på självaste julafton, säger Annika Stagård som exempel. 

– Jag ser egentligen inte några begränsningar, utan den som inte har några särskilda planer för julafton får mer än gärna komma till oss en stund, tillägger hon.

Julklapp till alla

I år har de fått låna HFK-stugan på Idrottsvägen. Eftersom Annika Stagård ska byta lokal för sin restaurang Hos Annika är den så att säga nedpackad i flyttkartonger efter att julborden hållits.

– Så i år håller vi det enkelt och bjuder på risgrynsgröt och skinksmörgås, glögg och pepparkakor. Lite julmys lovar vi få till och vi kommer garanterat ta med julklappar att dela ut.

Så var det hemma

Annika Stagård har med sig det här hemifrån, där stod dörren alltid öppen för den som ville komma. För henne känns det viktigt att göra det där lilla extra för människor – i synnerhet vid jul. Ingen ska behöva känna sig ensam, utan ska kunna komma för gemenskapen som blir.

– Förra året kom det ett 15-tal personer. Vi hade väldigt trevligt och pratade massor, så det inte ens blev tid till att plocka fram gitarren, säger hon och skrattar.

Annika Stagård har med sig särskilt ett starkt minne bland många från julafton i fjol.

– Jag delade ut paket då också och det var en herre som sa att han inte kunde komma ihåg när han fick en julklapp senast. Det berör att se den glädjen och tacksamheten.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt