Annons:

Hyresfastighet såld på exekutiv auktion – så högt blev vinnande budet

Källgatan 10 i Lönneberga såldes under onsdagen på exekutiv auktion. Tanken var att sälja även grannfastigheten, men den auktionen ställdes in med kort varsel. Foto: Lotta Madestam

Hyresfastighet såld på exekutiv auktion – så högt blev vinnande budet

En hyresfastighet på Källgatan 10 i Lönneberga såldes på exekutiv auktion under onsdagen. Kronofogden har gjort ett försök tidigare, men då godkändes inte budet.
– Det var två budgivare som närvarade på plats i Linköping, säger kronofogde Suzanne Roos, som höll i auktionen.

Annons:

På adressen Källgatan 10, 12 och 14 finns tre parhus. Två har legat ute för exekutiv auktion sedan ägaren, som är bosatt i Norrköping, inte betalat banklånet som han ska.

Husen, om vardera 158 kvadratmeter fördelade på två trerumslägenheter, är kraftigt nedgångna. I värdeutlåtandet för Källgatan 10 nämns att det är stort in- och utvändigt upprustningsbehov på grund av bland annat vattenskador i fastigheten med beteckningen Hultsfred Haddarps Kvarn 1:36.

Budet godkänt av banken

Marknadsvärdet är bedömt till 400 000 kronor. Vid ett tidigare försök att sälja fastigheten kom det inte in något bud som kunde godkännas.

– Då låg högsta budet på 120 000 kronor från en ensam budgivare, säger Suzanne Roos. Nu hade vi två spekulanter på plats och högsta budet blev 160 000 kronor som Kronofogden godtog. Och framför allt var det banken som skulle godkänna budet, eftersom de har en ganska stor fordran så har de vetorätt. De hade en total fordran på cirka 1 285 000 kronor. 

Till auktionsdagen hade det framkommit en del omständigheter bland annat att vattenskadorna var mer omfattande än vad som stod i beskrivningen och värderingen.

Ställdes in med kort varsel

Tanken var att sälja även grannhuset på Källgatan 12, men den auktionen ställdes in med kort varsel då skuldebrevet inte lämnats in i sitt original.

– Vi försökte få auktionerna samma dag. Det hade varit optimalt för de här spekulanterna var intresserade också av Källgatan 12, säger Suzanne Roos. Så antingen om man hittar originalet, annars har man också lämnat in en ansökan om dödning av det här skuldebrevet, i fall att det inte skulle komma fram. Så den auktionen får hållas senare. När det kan bli aktuellt vet inte jag, för det är inte jag som håller i det.

Inroparen betalade 30 000 kronor i handpenning. Personen har nu fram till den 22 mars på sig att komma in med resterande 130 000 kronor.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt