Annons:

Folk dåliga på att plocka upp bajset – nu hotar föreningen stänga rastgården

Hundrastgården i anslutning till hembygdsparken missköts på så sätt att alla inte plockar upp bajs efter sin hund. Nu har både privata användare och föreningen tröttnat. Foto: Lotta Madestam

Folk dåliga på att plocka upp bajset – nu hotar föreningen stänga rastgården

Hundägare som använder rastgården i anslutning till hembygdsgården i Målilla slarvar många gånger med att plocka upp bajset efter sin hund.
– Blir det ingen bättring kommer vi att lägga ner den, säger Roland S Johnsson, ordförande.

Annons:

Det är Målilla-Gårdveda Hembygdsförening som driver hundrastgården på ideell basis, med förhoppningen och tron att alla som använder den ska plocka upp bajset efter sin hund.

Men så är det tyvärr inte, utan både hundägare och aktiva i föreningen reagerar på att det ligger högar av bajs kvar sedan matte eller husse lämnat rastgården med sin hund.

Börjar tröttna

Nu börjar Roland S Johnsson och Monika Fridh, som initierade rastgården 2014, tröttna.

– Är det så att hundägarna inte börjar plocka upp efter sin hund kommer vi lägga ner rastgården. Det är inte kommunen som sköter den, utan föreningen på ideell basis. Vi vill inte springa och plocka upp hundbajs.

Hundrastgården nyttjas flitigt enligt Roland S Johnsson.

– Nästan varje gång man är i parken är det en hund där. Det finns några stycken som plockar upp efter även andras hundar. Det är tack vare dem som den är i alla fall lite skött.

Hur har det fungerat över tid enligt dig?

– Det har skötts bitvis. Men så har vi ett annat problem också och det är att de som plockar upp efter sin hund inte går till hundlatrinen utan de slänger påsen i föreningens soptunna. Och det är inte heller trevligt.

– Jag har bett kommunen att flytta hundlatrinen närmare rastgården istället för att den ska sitta på parkeringens långsida. Men det var tydligen så lång beslutsväg, så till våren tar vi tag i det själva och sätter latrinen på kuren, så den är i direkt anslutning till där alla går ut.

Slänger in påsarna i parken

Även de som går promenadslingan utmed hembygdsparken missköter sig, enligt Roland S Johnsson.

– De slänger över påsarna med hundbajs på vår sida staketet, in i parken för att de inte vill gå och bära på det fram till latrinen. Det måste finnas lösspringande hundar också för det är hundskit lite överallt. Även på inhägnat område. Det är inte så trevligt att kliva i och som idag har vi tolv barn från förskolan här i parken. Det är inte kul om de kliver i hundskit.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt