Annons:

Intresset gör att det blir en fortsättning – de här gästar i höst

Per-Olof Högstedt avslutade höstens Café- och berättarkvällar på Bolagsområdet. Redan är det klart att det blir en fortsättning med fyra nya kvällar i höst. Foto: Privat

Intresset gör att det blir en fortsättning – de här gästar i höst

Pälle Nävers barnbarn Per-Olof Högstedt stod för programmet vid den sista Café- och berättarkvällen på Bolagsområdet i Virserum. Intresset för arrangemanget gör att det blir en fortsättning i höst.

Annons:

Återigen blev det en kväll som gjorde Frank Axelsson, ordförande i Bolaget Hembygdsförening, nöjd och belåten.

– Det kom på nytt 60 betalande. Det har varit en bra säsong, säger han.

Café- och berättarkvällarna är egentligen en gammal tradition. Senast det begav sig var i början av 2000-talet och i höstas tyckte Frank Axelsson att det skulle vara trivsamt att ta upp arrangemanget igen.

Fortsätter i höst

Intresset har varit stort rakt igenom med uppemot 100 betalande vid premiären. Så många att arrangören fick åka till affären och köpa fler bullar när hembygdskonsulent Peter Danielsson inledde som föredragshållare.

Nu tar evenemanget sommarledigt, men höstens program har redan börjat ta form. Intresset gör att det blir en fortsättning med fyra nya kvällar.

Det blir premiär den 13 september med föredrag av Stig-Åke Petersson som berättar om Ekelundska möbelfabrikerna och Bolagets tillkomsthistoria, Ingmar Emrin kommer visa gamla filmer och foton och klart är också att Claus-Göran Odengrund föreläser om händelser och personer med foto från Aspelands härad.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt