Annons:

Telefonens historia lockade också –

Pär Danielsson gästade andra café- och berättarkvällen på Bolagsområdet. Då stod telefonen i fokus. Foto: Privat

Telefonens historia lockade också – "Är bara så glad"

Intresset för café- och berättarkvällarna på Bolaget håller i sig. Telefoner visade sig locka i det närmaste lika mycket.
– Jag är bara så glad att arrangemanget intresserar så många, säger initiativtagaren Frank Axelsson.

Annons:

Visst hade Frank Axelsson, ordförande i arrangerande Bolaget Hembygdsförening, trott att berättarkvällarnas comeback skulle locka. Men att det skulle få så här fin smakstart vågade han inte riktigt hoppas på.

Första kvällen kom det ett 100-tal. På onsdagskvällen var det dags för Pär Danielsson att berätta om telefonens historia – från Bell i Amerika till Ericsson och nutid.

– Det var väldigt intressant. Det kom runt 60 betalande, säger Frank Axelsson, som tagit över stafettpinnen från sin svärfar Bengt Rosander kan man säga. Det var han som ordnade med berättarkvällar förr, för 20-talet år sedan.

Är du rent av förvånad över intresset?

– Jag är bara så glad. Ha ha! Det kom folk även från Hultsfred, Målilla och Järnforsen, så det är riktigt roligt att det inte bara engagerar på bygden.

Om en månad tror Frank Axelsson att det kan ha börjat klia i fingrarna hos de trädgårdsintresserade, så då passar det bra att Ninni Edheimer från Växjö kommer för att visa ett bildspel och berätta om ”Ninnis trädgård under ett år”.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt