Annons:

Kommunen förändrar och satsar på nya chefer

Henric Svensson, Kristina Ankarhamn Råsmark, Charlotta Hägg och Patrik Simonsson kliver in i nya chefsroller i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Kommunen förändrar och satsar på nya chefer

Hultsfreds kommun förändrar i organisationen på personal- och ekonomiavdelningen. De nya cheferna presenterades på onsdagen. 
– Det händer mycket i organisationen nu, säger Henric Svensson, som kliver in i den nyinrättade tjänsten som administrativ chef. 

Annons:

Dagens Hultsfred rapporterade under tisdagen om organisationsförändringar i kommunala administrationen. Nuvarande ekonomichefen Henric Svensson tillträder den nyinrättade tjänsten som administrativ chef från och med den 1 augusti. 

– Efter nio år som ekonomichef får jag möjlighet att släppa ekonomichefsuppdraget och bli administrativ chef, en roll som jag har haft i kombination med ekonomichefsrollen de senaste fyra-fem åren. Jag får numera möjlighet att helt och hållet fokusera på uppdraget som administrativ chef, säger Henric Svensson. 

"Arbetsbördan lättar något"

Kommunalrådet Lars Rosander (C) berättar att tjänsten inrättas för att Henric Svensson ska få en fungerande arbetsdag. 

– Jag ser fram emot att arbetsbördan lättar något. Jag har inte riktigt kunnat göra mig själv rättvis med de två rollerna jag har haft. Tiden har inte räckt till för det jag har velat uppnå i de två rollerna, säger Henric Svensson.

Hur ser du på ditt nya uppdrag som chef över den kommunala administrationen?

– Det ska bli jättespännande. Jag är ekonom i grund och botten och släpper väl den tryggheten. Det är dags för en ny utmaning efter nio år och det ska bli jättekul att få leda det här gänget och några till i vår gemensamma resa framåt.

Charlotta Hägg blir ny ekonomichef efter att ha jobbat som controller i fyra år. 

– Det ska bli spännande och kul att få vara med på resan för att utveckla och driva sin hemkommun framåt. Jag har inte varit chef tidigare och inte lett en grupp på det sättet. Det ser jag som en utmaning och det gäller även de ekonomiska utmaningarna som vi står inför, säger Charlotta Hägg. 

Henric Svensson berättar att första steget i omorganisationen togs i vintras när nuvarande personalchefen Hans Andersson meddelade att han går i pension. 

– Det ledde till tankar som vi har haft på att förändra organisationen kopplat till lön-, HR- och ekonomikontoret, säger Henric Svensson. 

Hon blir ny HR-chef

Kristina Ankarhamn Råsmark, medarbetare i Hultsfreds kommun sedan 1991, blir ny HR-chef och kommer inte ha benämningen personalchef. Patrik Simonsson blir chef för den nya enheten för ekonomi och löneadministration. 

– Det handlar om omorganisationen vi gör då nuvarande personalkontor är lönehandläggare och HR. Förändringen innebär att lönekontoret flyttas till ekonomikontoret och på ekonomikontoret bildas en underenhet med ekonomiassistenter och lönehandläggare, säger Henric Svensson. 

Kristina Ankarhamn Råsmark ser fram emot att jobba med kompetensförsörjningen efter att ha jobbat med det livslånga lärandet i tre år. 

– Min uppgift blir att få in det i linjearbetet så det känns naturligt att fortsätta med arbetet som vi har påbörjat. Vi vill fortsätta att vara en attraktiv arbetsgivare, utveckla kompetenser inom organisationen och vara lockande för fler att komma hit. 
Det är fantastiskt att få jobba i Hultsfreds kommun och att få möjligheten att komma vidare, utvecklas och känna att man tas till vara, säger Kristina Ankarhamn Råsmark. 

Hultsfreds kommun förstärker organisationen ytterligare och anställer en ny digitaliseringschef. Stefan Lind från Stockholm kliver in i nya rollen. 

– Han har inte jobbat inom offentlig sektor utan det har varit med digitaliseringsfrågor i konsultbranschen i Stockholm. Hans mål är att flytta till Hultsfred, säger Henric Svensson. 

"Spännande modernisering"

Kommunalrådet Lars Rosander (C) är nöjd med omorganisationen som innebär att nya roller inrättas men det är inget nytt i personalbudgeten. Den enda utökningen av antalet tjänster är digitaliseringschefen Stefan Lind. 

– Vi är glada för att kunna presentera våra duktiga medarbetare. Vi gör en organisationsförändring och är säkra på att det kommer bli en bra utveckling med en administrativ chef och flera duktiga medarbetare, säger Lars Rosander (C). 

– Det är en spännande modernisering av kommunens organisation där man med befintliga medel kan göra något bättre. Det sitter en enorm kompetens här inom olika områden. Det är kanon att få vara med och bidra till det, säger oppositionsrådet Tomas Söreling (S).

Organisationsförändringarna träder i kraft den 1 augusti.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt