Annons:

Badhuset öppnar efter renovering – därför har det dröjt

Lugnt och stilla, men inte länge till är Maria Bohlins förhoppning. Virserums badhus öppnar igen under onsdagen efter renoveringen. Foto: Hultsfreds kommun

Badhuset öppnar efter renovering – därför har det dröjt

Arbetet med att byta ut reningsverket i Virserums badhus har försenats. Nu är det äntligen dags att öppna igen.

Annons:

Under onsdagen kan badhuset slå upp dörren igen och välkomna badsugna, efter att man tvingats hålla stängt fyra veckor längre än planerat.

– Det började med att leveranserna av de delar som behövts var försenade, sedan kom semestern och vi har haft lite svårt att få ihop det med alla parter. Nu ska allt vara i sin ordning, säger Maria Bohlin, enhetschef på Hagadal.

Varit svårt hålla värdena

Hultsfreds kommun har investerat en halv miljon kronor i ett nytt och bättre reningsverk i badhuset. Så stängningen har varit planerad.

– Reningsanläggningen byts ut för att klara gränsvärden för rening av vattnet och likaså förbättra arbetsmiljön för vaktmästarna när det gäller vilka kemikalier som användas, sa kommunalrådet Lars Rosander (C) inför arbetet som inleddes i maj.

– Med det nya blir det mer miljövänligt. Tidigare har det varit merarbete för personalen att hålla vattenkvalitén, man har fått ha mer koll och svårare att hålla värdena. Det blir mycket lättare nu, säger Maria Bohlin.

Har det påverkat på något sätt, att ni inte kunnat öppna som ni tänkte till vecka 28?

– Egentligen tror jag inte att det påverkat jättemycket. Vi passade på att lägga renoveringen i en period när vi har mindre beläggning i anläggningen, när inte våra vanliga grupper är igång. Ingen vattengymnastik, simskola eller annat skulle varit igång, så det enda som påverkat är att vi hade tänkt ha öppet för allmänheten en gång i veckan, säger Maria Bohlin och tillägger:

– Sedan är det aldrig roligt när det strular. Det blir merarbete. Men vi har ju ändå haft en simhall i kommunen öppen, så möjligheten att bada har ju ändå funnits.

”Känns väldigt positivt”

Badhuset i Virserum har öppet onsdagar för allmänheten. Olika tider fördelat på damer och herrar från 16 år medan familjbad och mix avslutar de två sista timmarna. Från den 6 september öppnar man med ordinarie tider och grupper.

– Nu känns det jättebra och det känns väldigt positivt att vi fått in ett bättre reningsverk, både för besökare och personal. Nu förväntar jag mig ett välbesökt Virserums badhus när vi gjort denna stora renovering.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt