Annons:

  • Campingsäsongen är här i Hultsfred – öppnar i dag

    Antje Rohde på Camping Hultsfred öppnar för säsongen på första maj. Foto: Ossian Mathiasson

  • Campingsäsongen är här i Hultsfred – öppnar i dag

Campingsäsongen är här i Hultsfred – öppnar i dag

Våren är här och nu kan campingsäsongen rulla igång. I dag, på första maj, slår Camping Hultsfred upp portarna för första gången i år.
– Redan nu i maj vet vi att det kommer bli fler besökare än vanligt, säger Antje Rohde, som driver campingen tillsammans med Maik Rohde.

Annons:

I sju säsonger har paret Rohde, Maik och Antje, arrenderat Hultsfreds camping och känslan är positiv inför starten den 1 maj som blir den åttonde i ordningen. 

– Vi har den officiella öppningen den 1 maj men i lördags kom de första tyska gästerna hit för att fiska. De kommer alltid lite tidigare varje år, det är vi vana vid, säger Antje Rohde. 

Extra mycket under två veckor

Med värmen och vårens ankomst börjar temperaturen så sakteliga stiga på campingplatserna runt om i Kalmar län. På Camping Hultsfred är det inget undantag. 

– Vi känner oss redo. Det var synd att vintern var så lång, det gjorde att vi inte kunde komma igång med arbetet på anläggningen så tidigt som vi ville. Vi har varit tvungna att skynda oss de sista veckorna med att städa alla stugor. Vi har satt igång alla vattenledningar och får hoppas att det inte fryser igen, annars blir det problem. I övrigt ser det bra ut, säger hon. 

Camping Hultsfred tror på en fin sommarsäsong där Antje Rohde pekar på några enskilda veckor som är extra tuffa att tackla.

– Det är extra mycket att göra från mitten av juli till slutet av juli, det är de värsta veckorna. Då är vi mellan fem till åtta personer som jobbar heltid, säger Antje Rohde. 

Ser ut att få en bra start

Målilla Traktor Power Weekend, som arrangeras sista helgen i juni på G&B Arena i Målila, är tillsammans med Midnattsolsrallyt, GP-tävlingen i Målilla, Semesterracet och Bullerby Cup de stora dragplåstren.

– Sen har vi alltid en topp i mitten av juli, det är då ALV (Astrid Lindgrens Värld) brukar ha sina bästa siffror. GP:t drar jättemycket folk, då är det näst intill kris här. Men det finns så mycket annat än bara evenemang här omkring. Man kan cykla dressin, ta en dagsutflykt till Öland, besöka Glasriket och vi har två älgparker i närheten, säger hon. 

Hon berättar att förfrågningarna kom ganska tidigt i år och i maj kommer det bli fler som bor på campingen om hon jämför med förra åtet. 

– Vi hade 166 gästnätter i maj i fjol och jag tror att det blir åtminstone 200 i år. Brukshundsklubben har hyrt stora delar av campingen den 9 maj och vi har en del andra som har bokat in sig. Det är lite konstigt men vi är glada, säger hon. 

Vad är tjusningen med att driva en camping?

– Jag älskar att jobba med folk och lika roligt är det att se barn som springer omkring och har roligt på vår camping. Man får också mycket beröm vilket är roligt. 

"Skickar sina vänner"

Enligt Antje Rohde är merparten av campinggästerna – uppemot 80 procent – tyskar eller kommer från tyskspråkiga länder. 

– Antingen kommer de från Tyskland eller något av de närliggande länderna. Vi har märkt att vårt namn sprider sig mycket i Tyskland och det kommer hit allt fler tyskar. Vi behöver inte jobba lika mycket med egen marknadsföring längre. Om de inte kommer tillbaka så skickar de sina vänner eller grannar. Vi frågar de flesta av våra campinggäster hur de hittade hit och allt fler säger att det är via kontakter.

Camping Hultsfred, belägen vid sjön Hulingen och hembygdsparken, har öppet fram till den 15 september. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt