Annons:

BUN renoverar gymnasielokaler för en halv miljon kronor

Lokalerna i Hultsfreds gymnasiums c-hus ska renoveras för att bli redo för höstens start av det industritekniska programmet. Barn- och utbildningsnämnden skjuter nu till en halv miljon kronor. Foto: Ossian Mathiasson

BUN renoverar gymnasielokaler för en halv miljon kronor

Det industritekniska programmet ska göra entré igen och lokalerna är i stort behov av renovering. Barn- och utbildningsnämnden kliver nu in med en halv miljon kronor för det ändamålet.

Annons:

Det ska ske ett stort tekniklyft i C-huset inför starten av industritekniska programmet på Hultsfreds gymnasium med ny teknik i form av till exempel 3D-printer för att skriva ut detaljer i metall och 3D-scanner för att modernisera det nya programmet. 

Lokalerna ska anpassas

Lokalerna behöver dock anpassas för att kunna matcha ett modernt industritekniskt program. Både Makerspace och Östra Smålands kommunalteknikförbund har gått in med pengar för underhåll av lokalerna inför uppstarten. 

De arbeten som kommer utföras är måla om verkstadslokalen och klassrummen, renovering av golvet och byta fasadpartierna och portarna. 

Utöver dessa lokalrenoveringar finns det även behov av andra anpassningar av lokalerna och där skickar barn- och utbildningsnämnden in 500 000 kronor för att göra ett gäng uppdateringar. 

Detta ska pengarna gå till

Det handlar om förändrad ventilation, ny dragning av el till maskiner, ny brandklassad dörr mellan industri och verkstad, väggar som inramning av maskiner, glasvägg till kontor, förändringar med vatten och avlopp, förberedelse för 3D-skrivare och belysning

Dessa kostnader tas av årets investeringsbudget inom BUN. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt