Annons:

Församlingshem kan hamna i kommunens ägo: ”Måste titta på det”

Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun föreslår att kommunen ser över möjligheterna till att köpa ett eller flera församlingshem som Aspelands pastorat vill sälja. Foto: Ossian Mathiasson

Församlingshem kan hamna i kommunens ägo: ”Måste titta på det”

Aspelands pastorat har valt att skjuta försäljningarna av flera församlingshem på framtiden.
Socialdemokraterna kommer nu med förslaget där de vill att kommunen ska titta över möjligheterna till att ta över ett eller flera förhandlingshem.
– Kommunen får inte låta det gå förbi, säger oppositionsrådet Rosie Folkesson (S).

Annons:

Aspelands pastorat står inför en svår ekonomisk utmaning och deras förslag att sälja flera förhandlingshem i Hultsfreds kommun möttes av kritikstorm. 

De behöver spara fem miljoner om året och skälet är att man har tappat en tredje del av medlemmarna. Tidigare i veckan valde Aspelands pastorat att skjuta upp de planerade försäljningarna av förhandlingshemmen på obestämd tid och återkomma i frågan i höst.

"Måste titta på det"

Problematiken har diskuterats, bland annat inom Socialdemokraterna i Hultsfreds kommun. 

De har i en skrivelse till kommunstyrelsen framfört sin åsikt om att de, tillsammans med Hultsfreds Bostäder, borde informera sig om läget och kolla om det finns intresse för att köpa ett eller flera av församlingshemmen. 

– Tanken är att vi vill att kommunstyrelsen ska titta på möjligheterna att ta över något församlingshem. Vi får inte låta det gå obemärkt förbi, vi måste titta på det och se vilka lösningar som finns, säger Rosie Folkesson.

Kyrkan kan hyra in sig

Det kan medföra möjligheter för Hultsfreds kommun när det gäller samlingslokaler och det kan även hjälpa kyrkan. 

– Ja, det kan bli som så att lokalerna används genom att de hyr in sig hos kommunen. Vi vill inte att församlingshemmen står tomma, det är vi rädda för. Det är något som samhället kan ha nytta av, säger Folkesson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt