Annons:

Drog parallell till Sveriges VM-succé: ”Det här är större”

Lars Rosander hoppas att de gemensamma lokalerna för kommunens arbetsmarknads- och integrationsenhet och Arbetsförmedlingen skapar en ännu bättre samverkan. Foto: Ossian Mathiasson

Drog parallell till Sveriges VM-succé: ”Det här är större”

Vid invigningen av de nya lokalerna för Arbetsförmedlingen och Hultsfreds kommuns arbete- och integrationsenhet drog Lars Rosander en koppling till Sveriges avancemang till åttondelsfinal i fotbolls-VM.
– Jag tycker att det är stort av Sverige men för mig är det större att vara med och inviga dessa lokaler. Det kunde jag inte drömma om för några år sedan, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Lars Rosander, kommunalråd i Hultsfreds kommun, fick äran att vara premiärtalare vid invigningen av Arbetsförmedlingens och kommunens arbete- och integrationsenhets nya, fräscha och ändamålsenliga lokaler i det gamla biblioteket. 

– För några år sedan trodde vi att Arbetsförmedlingen var på väg att lämna Hultsfred, vi fick den uppfattningen. De kom ändå fram till att det fanns ett behov och en marknad för sina tjänster i Hultsfred och hittade en lösning, säger Lars Rosander. 

"Fräscha lokaler"

Nu kommer Arbetsförmedlingen och arbete- och integrationsenheten på kommunen var samlokaliserade och arbeta en hel del tillsammans. 

– Detta blir samverkan i nära samarbete som jag ser fram emot att följa. Jag hoppas och tror att det kommer vara givande och att vi kan minska arbetslösheten och få många nyanlända i arbete. Det är även fina och fräscha lokaler och jag hoppas att det kan vara en inspirerande miljö att jobba i, säger Lars Rosander. 

Under de närmaste åren är Rosander väl medveten om att kommunen står inför den stora utmaningen med många pensionsavgångar. 

– Jag ser en potential i de nyanlända som kan lösa vårt behov framöver när det gäller arbetskraft, säger han. 

"Kunde jag inte drömma om"

I början av talet drog han en parallell till Sveriges succéartade insats i fotbolls-VM där de slog Mexiko med 3–0, vann gruppen och avancerade till åttondelsfinal mot Schweiz.

– Jag tycker att det är stort av Sverige men för mig är det större att vara med och inviga dessa lokaler. Det kunde jag inte drömma om för några år sedan, säger han.

Han knöt tillsammans med Lars Borgemo, arbetsförmedlingschef i norra Kalmar län, ett band mellan Arbetsförmedlingen Hultsfred/Vimmerby och Hultsfreds kommuns arbete- och integrationsenhet då lokalerna invigdes på onsdagskvällen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt