Annons:

  • Kommunalrådet räds inte kontoret i Hultsfred:

    Kommunalrådet Lars Rosander (C) under invigningen av Arbetsförmedlingens nya lokaler. Foton: Ossian Mathiasson

  • Kommunalrådet räds inte kontoret i Hultsfred:

Kommunalrådet räds inte kontoret i Hultsfred: "Har ett långt kontrakt"

För inte särskilt länge sedan invigdes Arbetsförmedlingens nya lokaler i Hultsfred. På onsdagen kom beskedet att myndigheten varslar 4 500 anställda om uppsägning och kommer lägga ned kontor runt om i landet som en följd av det.
– Jag är inte orolig, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Sedan Arbetsförmedlingen valde att lägga ned sitt kontor i Vimmerby får arbetssökande i Vimmerby ta sig till Hultsfred för att söka jobb. Det gör att Arbetsförmedlingen i Hultsfred har en ganska stor del av norra länet.

Det tror Lars Rosander, kommunalråd i Hultsfreds kommun, kan vara en viktig anledning till att bevara kontoret. 

– Vi vet inte vad det här innebär för Hultsfreds del, men rent generellt kan jag säga att vi har ett gott samarbete med Arbetsförmedlingen. Man har gjort en stor satsning med de här nya lokalerna och jag hoppas att vi kan fortsätta ha ett väldigt bra samarbete lokalt, säger han.

"Väldigt nöjda lokalt"

Hultsfreds kommun har tagit emot väldigt många asylsökande och nyanlända de senaste åren. Där har Arbetsförmedlingen varit en viktig spelare, menar han.

– Lokalt är vi väldigt nöjda med Arbetsförmedlingen de senaste åren och hur man har jobbat med de utmaningar vi har haft och fortfarande har med många nyanlända. Arbetslösheten bland nyanlända sjunker också. Förra året var den 30 procent, men nu är det nere på 23. Det kan förstås bero på olika saker, men vi är angelägna om att få nyanlända i arbete och egen försörjning och där har vi hittat ett bra samarbete. Nu kanske det här öppnar upp för fler privata alternativ, men det får vi se.

Någon oro för Hultsfredskontorets existens känner han inte.

– Nej, det känner jag inte. Vi har ett långt, modernt kontrakt med Arbetsförmedlingen som täcker alla ombyggnadskostnader. Så det är jag inte orolig för.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt