Annons:

Pengarna till isbanan är slut – nu vill de ha kommunens hjälp

Venhagsvallen AB, som sköter isbanan i Målilla, har ekonomiska bekymmer och vill ha ekonomisk stöttning från Hultsfreds kommun. Foto: Målilla Bandy

Pengarna till isbanan är slut – nu vill de ha kommunens hjälp

Venhagsvallen AB har hamnat i ekonomisk kris och är i behov av mer pengar från Hultsfreds kommun för att kunna driva den konstfrusna isbanan i Målilla.
”Vi hoppas att ni har förståelse för våra ökade kostnader och det behov av kompletterande finansiering som krävs för att kunna driva Venhagsvallen vidare”, skriver Venhagsvallen AB i en skrivelse.

Annons:

Det finns sedan 2010 ett avtal mellan Hultsfreds kommun och Venhagsvallen AB i Målilla som reglerar en uppgörelse där Venhagsvallen ska erbjuda en konstfrusen isbana till kommunen. 

Hyresavtalet har, enligt en skrivelse från flera föreningsmänniskor inom bolaget, varit utsatt för en av kommunen utförd sänkning där det nuvarande hyresavtalet är på 975 000 kronor per år. 

”Vi har sedan hyressänkningen precis klarat ut vår verksamhet men nu börjar läget bli allt mer akut och kritiskt. Detta till följd av både elpriser och löner som höjs årligen”, skriver Carl-Anton Johansson, Mikael Karlsson, Michael Leijonhud och Karin Hildebrandt från Venhagsvallen AB i en skrivelse till kommunen. 

Vill ha mer pengar från kommunen

De pekar också på att de har en anläggning som har många år på nacken och att reparationskostnaderna har uppgått till flera hundra tusen kronor de senaste åren. 

”Med detta har vi tömt alla våra resurser. Senaste bokslutet har röda siffror och vi lever på marginalen”, skriver Venhagsvallen AB. 

Ett antal nya personer har tillkommit i organisationen i och kiring Venhagsvallen och de ser både hot och möjligheter. Deras största överhängande hot är ekonomin där faran för nedläggning är överhängande. 

Nu vill de ha höjd hyra med 19,5 procent från Hultsfreds kommun, vilket innebär 190 125 kronor.

”Med den hyresregleringen vet vi att vi kommer klara ut våra åtaganden även om det fortsatt kommer innebära stort jobba för alla i och kring organisationen”, skriver dem. 

Så vill de utveckla anläggningen

I skrivelsen tar de med att de vill utveckla anläggningen med att skapa ett konstsnöspår på ett par kilometer i anslutning till Venhagsvallen. Det ska skapas något som de kallar ”Målilla Vintercenter” där den konstfrusna skridskoanläggningen kompletteras med ett skidspår. 

”Vi vet från andra anläggningar, exempelvis Nässjö, att det är en mycket attraktiv form av fritidsaktivitet. I normalfallet är det en stor kostnad att anlägga ett skidspår med konstsnö men med vårt överskott av snö kommer detta vara möjligt”, skriver föreningsmänniskorna.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt