Annons:

Öppnar à la carte i veckan – och ska måla hotellets fasad i annan färg

Christian Ryning har ytterligare planer för Palace Hotell. Foto: Linus Johansson

Öppnar à la carte i veckan – och ska måla hotellets fasad i annan färg

Palace Hotell i Hultsfred har genomgått en rejäl förändring sedan Christian Ryning och Robert Lindberg tog över i oktober 2018. Men de är långt ifrån färdiga. Till exempel så kommer fasaden på hotellet att få en ny färg framöver.
– Vi ska måla om fastigheten. Den kommer att bli svart och så ska vi belysa den, säger Christian Ryning.

Annons:

Palace Hotell i centrala Hultsfred kommer nog alltid att vara förknippat med Maja Nyblom. Hon drev hotellet till hon, 95 år gammal, gick bort 2007. Hösten 2008 köpte Finn Kristensen hotellet och i höstas såldes det till Christian Ryning och Robert Lindberg. De båda har satsat rejält på att fräscha upp och renovera det anrika hotellet, samtidigt som de har hållit det öppet.

”Väldigt fint mottagande”

I dag bjöd de in till öppet hus för att visa upp det ”nya” hotellet för allmänheten. Christian Ryning sken ikapp med solen.

– Det känns jättebra och vi har fått ett väldigt fint mottagande. Visst har det varit väldigt mycket jobb, men vi har också haft otroligt bra beläggning och det har gjort det lättare. Det pendlar mellan halvbokat och fullbokat varenda vecka och det hade vi inte trott när vi flyttade hit.

Många av besökarna under dagen var imponerade av det arbete som utförts.

– Jag hade min vision och visste hur jag ville att det skulle bli. Sen hade jag inte trott att det skulle gå så här fort. Alla tapeter och så är bytt, förutom i ett rum och det är nya möbler och textilier överallt, säger Christian Ryning.

Strax till höger om entrén finns också en hörna som tillägnas Maja Nyblom. 

Ska målas om

En hel del återstår fortfarande att göra innan Palace Hotell kan anses vara ”färdigt”. Bland annat den förändring som kommer att vara mest synlig för Hultsfredsborna.

– Vi ska måla om fastigheten. Den kommer att bli svart och så ska vi belysa den. Majas gamla skylt som sitter på utsidan med texten ”Palace Hotell” ska vi behålla. Den ska skickas till Polen för att restaureras och den ska bli mörkgrön och med nytt lyse om det nu är möjligt. Skylten på framsidan där det står ”Hotell” ska ersättas med en mässingsskylt är tanken.

Uteserveringen är inte färdigställd, men ska kunna vara det inom kort.

– Jag tror att det blir jättebra när det är klart och baren och allt har byggts. Jag räknar med att det ska vara klart om ett par veckor.

Lunchen får vänta

Kommande vecka kommer Palace Hotell också att öppna upp för à la carte.

– Alla råvaror har kommit hem. Meningen var att vi skulle öppna i morgon, men det får bli på tisdag istället. Då är tanken att vi öppnar för kvällsservering. Tanken är att vi ska ha à la carte sju dagar i veckan, men vi får se om vi kanske stänger den delen under någon dag i veckan.

Vilken typ av mat kommer att finnas på menyn?

– Menyn är inte helt spikat ännu, men det kommer att bli svenska klassiker.

Någon lunchservering är däremot inte att vänta i hotellet ännu.

– Lunchen får vänta ett tag till. Vi måste landa lite i allt nu, det har gått väldigt fort.

Det finns 24 sittplatser i restaurangen och på sommaren finns det tillgång till ytterligare ett 40-tal platser utomhus.

– Min dröm är att göra en vinterträdgård på uteplatsen och glasa in hela baksidan och att det istället kan vara sittgrupper i den matsalen som är i dag, säger Christian Ryning.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt