Annons:

PRISBILDEN TVINGAR FRAM FÖRÄNDRING – SAMARBETE SISTA PUSSELBITEN

Räkmackor och skaldjursplatåer har varit en storsäljare hos Palace Hotell. Prisbilden tvingar Christian Ryning att byta koncept på uteserveringen, så till sommaren kommer napolitansk pizza serveras istället. Foto: Lotta Madestam/privat

PRISBILDEN TVINGAR FRAM FÖRÄNDRING – SAMARBETE SISTA PUSSELBITEN

Prisbilden som råder tvingar Palace Hotell att ändra sitt koncept på uteserveringen kommande säsong. Ett samarbete med Bageri Guldkringlan i Vimmerby blev sista pusselbiten för att få allt på plats.

Annons:

Räkmackor och skaldjursplatåer har varit en storsäljare hos Palace Hotell, i synnerhet sommartid när uteserveringen är öppen.

– Det har gjort att vi fått oss ett namn, folk har kommit mycket för våra skaldjur, till och med långväga gäster. Så det har varit kul, säger Christian Ryning, ägare av hotellet tillsammans med Robert Lindberg.

Men, nu ligger skaldjurspriserna högt. Och det ser heller inte ut att lätta, utan prisbilden tvingar fram en förändring av konceptet.

– Vi har 300 gram räkor på våra mackor som det är idag. Tidigare har det i vart fall varit en liten vinst, men nu är räkorna så jävla dyra att vi går back på dem. Vi vill inte börja tulla på kvalitén, då blir folk besvikna. Inte heller höja priserna, det ska ju ändå vara möjligt att gå ut och äta på restaurang för de som vill, säger Christian Ryning.

Gör om konceptet

Därför gör man helt enkelt om konceptet lagom till uteserveringen öppnar någon gång kring Valborg beroende på vädret.

– Vi har tänkt jättemycket på det här och kommit fram till att vi ska göra en italiensk piazza och servera napolitansk pizza. Det finns ju inte så mycket sådant här, säger Christian Ryning, som ser framför sig hur borden ska dukas med röd-vita dukar och vinkylar i koppar är redan inköpta.

– De var egentligen till ”Stallet”, men den satsningen har vi pausat på grund av att vi haft kaotiska fyra år, vi måste stanna i det vi gjort liksom. Vi har köpt på oss massa inventarier dit, som vi kommer använda här nu istället, i den här satsningen. 

Nära samarbete med lokalt företag

Ett nära samarbete blev sista pusselbiten som behövdes för att allt skulle falla på plats.

– Vårt kök är för litet för att göra pizzadegen, där det karakteristiska är att den är seg med en viss frasighet, säger Christian Ryning. Men så pratade jag med Joakim Hesselgård, som driver Bageri Guldkringlan i Vimmerby, att de gör sådan pizzadeg – så då fick det en helt annan öppning.

Nu återstår att köpa in en vedeldad pizzaugn, som är anpassad för napolitansk pizza genom att den går upp i högre temperatur än traditionella pizzaugnar.

– Vi ska anställa en som är duktig på att baka pizza. Om jag så ska åka till Italien och hämta en, säger Christian Ryning och ler.

Tar bort bordsbokningen

I samband med detta tar man också bort bordsbokningen, så folk bara kan ”glida in”, som Christian säger.

– Det har alltid varit besvärligt att få ett bord hos oss, det blir så avancerat att komma hit och äta. Det är inte meningen, utan jag hoppas det här ska bli bra.

Hotellet lades ut till försäljning i höstas, hur går det med den biten?

– Det ligger fortfarande ute till försäljning och det har funnits några intressenter, i synnerhet en från Danmark. Jag älskar mitt hotell – men om den rätta kommer, med nya krafter så är det fortfarande till salu. Folk ringer och prutar, men jag tänker inte ge bort hotellet, jag vet hur mycket pengar vi lagt ner och det efterskänker jag inte. Utan jag tänker att Maja får avgöra där uppe, ska jag gå här till jag är 90 så gör jag det.   

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt