Annons:

Då återinvigs Lönneberga kyrka: ”Börjar se bra ut”

Kyrkan i Lönneberga har renoverats och nyinvigs första advent (1 december). Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Då återinvigs Lönneberga kyrka: ”Börjar se bra ut”

Lönneberga kyrka har genomgått en totalrenovering. Kyrkan återinvigs söndagen den 1 december på första advent.
– Då kommer helheten vara klar. Någon enstaka grej kan säkert finnas kvar, säger Jörgen Petersson, fastighetsansvarig på Aspelands pastorat.

Annons:

Lönneberga kyrka har varit stängd sedan november förra året med anledning av det ska genomföras en större renovering med byte av golv och bjälklaget i kyrkan och sakristian. 

Kyrkan har drabbats av hussvamp och mögel i golvet och under de senaste 100 åren har kyrkans golv brutits upp vid flera tillfällen. Från början var tanken att kyrkan skulle öppna igen till pingst i juni men öppningsdatumet har skjutits framåt många gånger. 

Då öppnar kyrkan igen

Nu står det klart att kyrkan öppnar vid första advent, söndagen den 1 december. Biskop Martin Modéus återinviger kyrkan i Lönneberga på eftermiddagen. 

– Nu jobbar vi med att fixa elen och ljudet. Bänkarna är satta på plats och håller på att målas så det börjar se bra ut. Pentryt ska också byggas, säger Jörgen Petersson. 

Han vittnar om ett arbete som har drabbats av förseningar. 

– Under renoveringens gång har det uppstått nya saker som har senarelagt arbetet. Det var mer slitet än vad vi trodde men det kommer bli kanon. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt