Annons:

Tidig julklapp till Silverdalsborna – nu är nya macken på plats

Nu kan Silverdalsborna tanka sina bilar på macken i Silverdalen igen efter din-X:s inträde. Foto: Ossian Mathiasson

Tidig julklapp till Silverdalsborna – nu är nya macken på plats

I Silverdalen har inte ortsborna kunnat tanka bilen de senaste månaderna. Nu är macken igång igen efter att din-X etablerat sig vid Repex AB:s verksamhet.
– Vi har lagt relativt mycket pengar för att macken ska motsvara framtidskraven och ha en trygg markmiljö, säger Fredrik Johansson, vd på din-X.

Annons:

Vid infarten till Silverdalen har det i många, många år funnits en Pump-mack, ägd av bensin- och drivmedelsbolaget Qstar Försäljning AB med varumärkena Pump, Qstar och Bilisten i sin besittning sedan 2010.

Under de senaste fyra månaderna har inte ortsbor och förbipasserande haft någon möjlighet att tanka i Silverdalen på grund av att Qstar la ner sin tankstation. 

Men här kommer en tidig julklapp. Nu finns det återigen bensin och diesel att tanka fordonen med i Silverdalen, tack vare din-X:s övertagande.

– Vi har tagit över och moderniserat verksamheten och nu är det en din-X-mack sedan några dagar tillbaka. Det är en automatstation och vi håller ett automatlågt pris på stationerna. Vi etablerar oss på landsbygden för att de ska ha samma pris som övriga delen av Sverige, säger Fredrik Johansson, vd på din-X.

"Jobbar med små omkostnader"

Han berättar att företagets primärmarknad är landsbygden där många av de stora drivmedelsföretagen inte har för avsikt att vara stationerade.  

– Det betyder att vi måste jobba med små omkostnader och som i det här fallet, hitta en Pump-mack, som inte Qstar är intresserade av men som vi ser potential i, säger Fredrik Johansson och fortsätter:

– Under de senaste månaderna har vi kommit överens med fastighetsägaren, fått nya tillstånd, moderniserat stationen med till exempel oljeavskiljare som tidigare saknades och nya rör i marken. Vi har lagt relativt mycket pengar för att macken ska motsvara framtidskraven och ha en trygg markmiljö. 

"Ger mig merförsäljning"

Fastighetsägaren Ingemar Bernljung har i 15 år drivit företaget Repex AB med bilglasmästeri och verkstad intill macken. Han ser ett stort värde i att macken är igång igen. 

– Det hade varit jättesynd om macken hade lagts ner så det är bra att det finns en mack. Det ger mig merförsäljning. Din-X har ändå lagt ner mycket pengar på att det ska funka. Jag tror och hoppas att det blir bra. Det handlar mest om att Silverdalsborna tankar här framöver, säger Ingemar Bernljung.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt