Annons:

Lokalbehovet på Knektagårdsområdet leder till utredning:

Socialnämnden i Hultsfreds kommun ska göra en utredning för att ta reda på vilka lokaler de är i behov av på Knektagårdsområdet. Foto: Ossian Mathiasson

Lokalbehovet på Knektagårdsområdet leder till utredning: "Behöver tas ett grepp"

Socialnämnden har fått i uppdrag att se över vad det finns för behov av användning av lokaler på Knektagårdsområdet vid flera olika träffar före semestern. 
– Det finns sex verksamheter som vi ska träffa en åt gången i maj och juni, säger socialnämndens ordförande Per-Inge Pettersson (C). 

Annons:

Socialnämnden ska på direktiv från kommunstyrelsens arbetsutskott göra en översyn av kommande behov av tillval vid pågående till- och ombyggnation av särskilda boenden i Hultsfreds kommun och se över behov av användning av lokaler på Knektagårdsområdet. 

När översynen är klar ska socialnämnden återkoppla och förmedla sina synpunkter till kommunfullmäktige. 

– Socialnämndens presidium har tillsammans med berörda tjänstemän format en arbetsgrupp som under maj och juni månad ska ha enskilda möten med respektive verksamhet på området Knektagården. Det finns sex verksamheter som vi ska träffa en åt gången i maj och juni, säger Per-Inge Pettersson (C), socialnämndens ordförande. 

"Ett utspritt område"

Socialnämnden frågar sig hur många lokaler som egentligen behövs på området och den stora utredningen drar inom en snar framtid igång. 

– Efter granskningen ska det läggas ett pussel, vad är det för omsorg som vi ska ha kvar på Knektagårdens område och vad kommer vara kvar i kommunal regi? Det är ett utspritt område och det är inte första gången som det diskuteras. Det behöver tas ett grepp och vi får anledning att återkomma till det, säger Per-Inge Pettersson. 

Utredningen är klar till hösten

Socialnämndens ordförande berättar att det finns sex olika verksamheter på Knektagårdens område och ser att det finns flera lokaler som socialnämnden inte har någon användning av. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Utredningen ska vara klar till hösten. Vi kan inte plocka det särskilda boendet på Knektagården förrän vi har plats för de som ska på de nya särskilda boendena. Vi ska bygga fler lägenheter i både Målilla och Hultsfred och det går först. Det är två anläggningar som ska vara helt färdiga innan vi kan börja göra något på Knektagården, säger Pettersson. 

"Inte så bråttom"

Jonny Bengtsson (S), andre vice ordförande i socialnämnden, känner inte att man behöver stressa fram någonting. 

– Vi ska ta reda på socialnämndens behov av lokaler där Knektagården är ett särskilt boende. Det är inte så bråttom. Vi kommer nog få tid till att diskutera socialnämndens behov av lokaler på Knektagården med tanke på att den stora utbyggnaden i Målilla och Hultsfred ska bli färdig först, säger Johnny Bengtsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt