Annons:

Klartecken för ny ambulansstation i Virserum – beslut togs i dag

En helt ny ambulansstation ska byggas i Virserum. Regionstyrelsen har sagt ja till byggnationen. Foto: Ossian Mathiasson

Klartecken för ny ambulansstation i Virserum – beslut togs i dag

Regionstyrelsen har i dag fattat beslut om nybyggnation av en ambulansstation vid den norra infarten till Virserum.

Annons:

I oktober förra året presenterade tre representanter för Länsunionen i Region Kalmar län nyheten med att en ny ambulansstation ska byggas för flera miljoner på den stora gräsytan när man åker in i Virserum från Målillahållet. 

Tanken är att ambulansstationen, som blir 280 kvadratmeter stor, ska ha utrymme för personal- och jourrum i ett plan samtidigt som byggnadens garage ska byggas i två plan. 

I dag har regionstyrelsen fattat beslut om att det blir en helt ny ambulansstation i Virserum för knappt 16 miljoner kronor inklusive verksamhetsutrustning och köpeskilling för en ny fastighet.

"Att på nuvarande fastighet bygga ett nytt ambulansgarage bedöms både komplicerat och till orimligt hög kostnad, därför beslutade regionstyrelsen att bygga nytt och samtidigt avyttra den nuvarande fastigheten", skriver Region Kalmar län på sin hemsida.

Inga lokaler för fysträning

Moderaterna och Kristdemokraterna ville i ett tilläggsyrkande att lokaler för personalens fysträning också skulle tillskapas i den fortsatta byggprocessen. Det avslogs dock av majoriteten i regionstyrelsen.

– Jag välkomnar beslutet att bygga en ny ambulansstation med förhoppningen att det ska kunna bidra till att i fortsättningen gäller dygnsambulans också i Virserum. Men med förvåning blev det avslag på vårt tilläggsyrkande om rum för fysträning. Voteringen slutade med 9–6 där S, C, L och V röstade för avslag och KD, M och SD röstade för vårt tilläggsyrkande, säger Anders Andersson (KD), oppitionsråd i Region Kalmar län. 

Han tycker att det är tråkigt att inte tilläggsyrkandet gick igenom.

– Jag förstår inte varför man helt hänvisar till att fysträningen ska göras i Hultsfred. Om man nu har något färre transporter från Virserum så vore det väl extra motiverat att ge personalen möjlighet till fysträning när man jobbar på stationen i Virserum. Och dessutom har man tuffa krav när det gäller fystester så det är då rimligt att arbetsgivaren underlättar för personalen att hålla fysträning, säger Anders Andersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt