Annons:

Ännu ett parti säger ja: ”Kan bli stolta över våra vindkraftverk”

Vänsterpartiet med Lennart Beijer i spetsen är positivt inställda till Dackevinds planerade vindkraftsprojekt i Hultsfreds kommun. Foto: Ossian Mathiasson

Ännu ett parti säger ja: ”Kan bli stolta över våra vindkraftverk”

Dackevind AB:s planerade vindkraftsprojekt rör upp känslor. Socialdemokraterna är positivt inställda till projektet – och nu säger även Vänsterpartiet ja. 
– Vi kan inte hålla på och säga att vindkraft är bra om vi inte törs ha den i vår egen närhet, säger Lennart Beijer (V).

Annons:

Socialdemokraterna gav före sommaren tummen upp för en kommande vindkraftsetablering med elva vindkraftsverk i södra delen av Hultsfreds kommun. Kristdemokraterna har dock satt ner foten och kommer rösta nej. 

Vänsterpartiet är väldigt positiva och ser ut att följa med på Socialdemokraternas linje. 

– Vi har som alla andra försökt hitta utvägar som alla ska vara nöjda med men så är det inte här i livet. Det är alltid så att någon får ge sig i slutändan. Vi kan inte hålla på och säga att vindkraft är bra om vi inte törs ha den i vår egen närhet, säger Lennart Beijer (V).

Så du är positiv till vindkraftsprojektet?

– Ja, absolut. Vi ser väldigt positivt på det. Vi har fortfarande inte satt ner foten ordentligt, det är 75 procents chans att vi säger ja. 

Varför överväger ni ett positivt svar?

– Vi vill ha alternativ kraftutbyggnad i landet och tror att det kan vara bra för bygden att vi är med på de här investeringarna. Sedan beklagar vi att de som bor i närheten inte tycker att det är lika bra. De verkar inte gilla det särskilt mycket men jag tror inte alls att farhågorna behöver besannas. Vi kan bli stolta över våra vindkraftverk och det kommer vara bra för älgparken och övriga företag i området. 

Råder det enighet i hela partiet? 

– Jag tror att vi är eniga. Det är därför jag säger 75 procent. Det kan komma upp saker som vi inte riktigt vet om. Vi är ett gammalt vindkraftsparti som tycker att det är bra. Det vore märkligt ifall vi skulle ändra oss helt plötsligt. 

Kan du se några negativa följder för partiet om ni säger ja?

– Nej. Om man ska tänka på följder så hade det varit värre om vi säger nej till vindkraften. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt