Annons:

Vänsterpartiet i Hultsfreds kommun har spikat sin valsedel som består av totalt 21 namn. Foto: Vänsterpartiet/Pressbild

Över 20 namn på Vänsterpartiets lista – veteranen återigen i topp

Vänsterpartiet har presenterat sin laguppställning till höstens kommunval. Listan består av 21 namn och 74-årige veteranen Lennart Beijer fortsätter som partiets toppnamn. 
– Det är flera nya namn på listan, säger Lennart Beijer. 

Annons:

Vänsterpartiet i Hultsfreds kommun spikade sin lista över kandidater till höstens kommunval på ett partimöte för en dryg månad sedan. 

I topp på den 21 namn långa listan återfinns Lennart Beijer, fullmäktigeveteranen som har toppat partiets lista till valet sedan 1970 (!). 

– Jag kom in 1970 och har varit etta sedan dess. Jag var ensam första mandatperioden innan vi växte till två, tre och fyra mandat. Det är klart att jag är för gammal för att vara med men det behövs en och annan 70-plussare. Vi har tillsammans bestämt oss för att jag ska vara etta och det vore kanske lite fånigt att sätta mig sist, säger Lennart Beijer. 

"Måste bygga vindkraft"

Han berättar att en tredjedel av kandidaterna på Vänsterpartiets lista är nya och nämner bland annat tvåan Madelene Johansson och femman Dan Torkelsson. De nuvarande fullmäktigeledamöterna Tommy Ejnarsson och Jenny Velinder är trea respektive fyra. 

– Det många frågar är vad vi ska kämpa för i Hultsfred när vi är så överens. Det tycker jag att vi får vända till en styrka med tanke på att vi oavsett parti kan jobba ihop och göra det som är bäst för Hultsfred. Vi bråkar inte onödan, säger Lennart Beijer. 

Han ser miljöomställningen som en stor och viktig fråga. 

– Det är bara att förstå att den är så avgörande för hela vårt arbete. Vi måste faktiskt bygga vindkraft där det är möjligt och bör möta förslag om utbyggnad positivt. Naturligtvis ska vi hitta platser som stör så lite som möjligt men det viktigaste är att öka elproduktionen. 

Vänsterpartiet har just nu fyra mandat och siktar på att ta sig upp på fem mandat. 

– Vi tar inte i så mycket utan vi säger att vi ska ha ett mandat till. Det behövs ett rött miljöparti i kommunen. Vi har ingen svår kritik mot de som styr just nu då vi ofta tycker likadant hela vägen. 

Fakta

Vänsterpartiet i Hultsfreds kommuns valsedel till höstens val:

 1. Lennart Beijer
 2. Madelene Johansson
 3. Tommy Ejnarsson
 4. Jenny Velinder
 5. Dan Torkelsson
 6. Barbro Wenden
 7. Kenneth Johansson
 8. Malin Lundström
 9. Anders Larsson
 10. Lemma Shaheen
 11. Anas Aizouki
 12. Robert Johansson
 13. Marita Petersson
 14. Lars Röst
 15. Sven-Åke Nellfors
 16. Erené Öberg
 17. Lars Johansson
 18. Gunilla Rahm 
 19. Rickard Hahne
 20. Lotte Ohlsson
 21. Torbjörn Karlsson

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt