Annons:

Vårdpersonal uppmärksammades med gåva: ”Förtjänar uppskattning”

På bilden från vänster: Personal Magdalena Åkesson, personal Aina Engmann Sörensen, enhetschef Susan Andersen, Bertil Torstensson, dottern Lillemor Torstensson, dottern/konstnären Monica Alskans och hennes make Stenne Alskans. Foto: Privat

Vårdpersonal uppmärksammades med gåva: ”Förtjänar uppskattning”

Döttrarna till en boende på Ekliden i Virserum lämnade på lördagen över en gåva till personalen för hur de har hanterat situationen med coronapandemin. 
– Våra medarbetare förtjänar positiv feedback och uppskattning, säger Susan Andersen, enhetschef på Eklidens äldreboende i Virserum. 

Annons:

För några veckor sedan blev Susan Andersen, enhetschef på Ekliden, kontaktad av två döttrar till Bertil Torstensson, brukare på boendet, som ville lämna över en gåva till boendet, personalen och ledning för deras arbete under coronapandemin. 

"De vill visa sin uppskattning"

På lördagseftermiddagen överlämnade Bertils döttrar, Lillemor Torstensson och Monica Alskans, gåvan i form av ett konstverk av Monica Alskans i Virserum. 

– Jag tycker att det är jätteroligt. Våra medarbetare har verkligen förtjänat uppskattning. Här i Hultsfreds kommun har vi hanterat coronapandemin väldigt bra och då tycker jag att det är roligt att det faktiskt finns anhöriga som vill visa sin uppskattning på det här viset, säger Susan Andersen. 

Vad är det som ni i Hultsfreds kommun har gjort så bra?

– För det första var vi ute väldigt tidigt med att stänga våra boenden för besökare och vi har ordnat andra kontaktvägar så de boende kan ha kontakt med sina anhöriga via antingen Skype eller Facetime. Vi har skaffat besöksbord utomhus och anhöriga upplever att vi är glada och positiva och gör ett gott arbete med att skapa trygghet för de boende, säger Susan Andersen och fortsätter:

– Det finns anhöriga som till och med säger att de har fått en bättre kontakt med sina anhöriga på boendet i dag. 

Överlämning under ordnade former

På grund av den rådande coronapandemin blev det inget stort firande vid överlämningen men Susan Andersen tog tillsammans med den boende och hens kontaktpersoner emot gåvan under ordnade former. 

– Jag hade velat starta ett större firande för att få med alla på boendet och mer personal vid det offentliga överlämnandet men det fungerar inte. De anhöriga frågade om de fick lov att lämna över en gåva för att visa sin uppskattning just för att de tycker att vår kommun har skött det så himla bra. De har fått ett positivt bemötande från personalen trots de påfrestningarna som personalen har utsatts för med att använda visir och långärmade skyddskläder i sommarvärmen. Det är tufft att jobba i en sådan situation. De vill visa att de uppskattar allt vi har gjort för att vi ska trygga upp för de som bor på Ekliden. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt