Annons:

HÄR ÄR NYA NAMNET PÅ SKOLAN I MÅLILLA – VILL UNDVIKA FÖRVÄXLING

Venhagskolan i Målilla kommer byta namn under 2021. Det nya namnet är kort och gott: Målilla skola. Foto: Ossian Mathiasson

HÄR ÄR NYA NAMNET PÅ SKOLAN I MÅLILLA – VILL UNDVIKA FÖRVÄXLING

Skolan i Målilla får nytt namn vid halvårsskiftet 2021. Venhagskolan tas bort och ersätts kort och gott med Målilla skola. 

Annons:

Just nu pågår det stora arbetet med att bygga ihop skolan och förskolan i Målilla. I en helt ny byggnad blir det lokaler för grundsärskolan och ett nytt tillagningskök med matsal för både skola och förskola. 

Det första spadtaget för nybyggnationen vid skolan i Målilla togs i början av maj och byggnaden beräknas vara färdig, både ut- och invändigt, sommaren 2021.

Vill undvika förväxling

På dagens digitala presskonferens efter veckans sammanträde i barn- och utbildningsnämnden fattade politikerna beslut om ett namnbyte från Venhagskolan till Målilla skola. Skolan har hetat Venhagskolan under de senaste 50 åren. 

Skolledningen har föreslagit ett namnbyte på skolan i samband med att byggnationen är klar och bytet ska ske från och med 1 juli. Barn- och utbildningschefen Martin Snickars berättar att det har varit mycket byggmöten under det senaste året och då har förslag om namnbyte vuxit fram. 

– Det är ett tydligare namn som visar var skolan ligger och inte förväxlas med att ligga i Vena. Det har skett en del förväxlingar med Vena skola. Förvirringen har funnits och det har uppstått felaktigheter med fakturor och leveranser under lång tid. Nu kom det fram ett önskemål om att ändra namn och då passar det bra när byggnationen av nya lokaler för grundsärskolan och ny matsal står klar. Byggnationen ska vara klar till sommaren så det blir en nyinvigning inför höstterminen med ny skolbyggnad, ny matsal och nytt namn på skolan, säger barn- och utbildningschefen Martin Snickars.

Kan byta namn på fler skolor

Pär Edgren (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, berättar att nämnden var enig och hade inga invändningar. 

Finns det tankar på att byta namn på fler skolor, till exempel Emådalskolan i Mörlunda?

– Inte nu, men i en framtid ser jag inte det som omöjligt. Jag tycker att det ger mer tydlighet på de mindre orterna. Vi tar det i olika steg och börjar med Målilla, säger Pär Edgren (M). 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt