Annons:

KLART: Så mycket höjs hyrorna i Hultsfred Bostäder

Hyrorna höjs med 1,95 procent. Det står klart efter att den strandade förhandlingen fått ett avslut. Foto: Hultsfreds Bostäder

KLART: Så mycket höjs hyrorna i Hultsfred Bostäder

Förhandlingarna var sega och strandade till slut helt. Nu har Hyresmarknadskommitténs oberoende ordförande satt punkt för tvisten och bestämt att hyrorna inom Hultsfred Bostäder ska höjas med 1,75 procent. 

Annons:

Förändringen gäller retroaktivt från den 1 januari i år. Hultsfred Bostäder ville höja med 4,95 procent – men Hyresgästföreningen såg inga argument för en höjning i den storleken. 

Förhandlingarna gick vidare till Hyresmarknadskommittén – men under hösten kunde parterna varken komma överens om ett medlinsbud eller beslut. I det läget fick kommitténs oberoende ordförande sätta ned foten. Det blir alltså en höjning med 1,75 procent och den nivån måste ses som en seger för Hyresgästföreningen. 

– Vi ser höjningen som rimligt. Men det har varit jobbigt för många hyresgäster att det tagit så lång tid, säger Erik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen, i ett pressmeddelande. 

För en lägenhet med en hyra på 5 000 kronor blir höjningen 88 kronor i månaden. Hyrorna höjs från och med 1 januari och hyresgästerna kommer få ett extra påslag på fakturan. Det blir även en höjning med 10 kronor i månaden för hyra av bilplatser, förråd och övriga lokaler. 

Fler kommentarer kommer under dagen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagenshultsfred.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt