Annons:

Rosander tror på fler butiker – apotek byggs i anslutning till Willys

Det blir Kronans Apotek som ska byggas i anslutning till Willys lokal på nya handelsområdet. Foto: MostPhotos

Rosander tror på fler butiker – apotek byggs i anslutning till Willys

Dollarstore, Byggmax och Kronans Apotek ska tillsammans med Willys etablera sig på det nya handelsområdet i Hultsfred. 
– Det är väldigt positivt att det händer något, säger kommunalrådet Lars Rosander (C).

Annons:

Miljö- och byggnadsnämnden har beviljat bygglov för Famera Fastigheter AB att etablera butiker på nya handelsområdet i Hultsfred.

Willys är sedan tidigare klart – och nu kommer nyheten om att Byggmax, Dollarstore och Kronans Apotek ska etablera sig i en stor lokal på drygt 7 600 kvadratmeter. 

– Dollarstore har varit klart en tid men Byggmax förhandlar fortfarande med Famera Fastigheter. Det stämmer att det ska byggas ett apotek i anslutning till Willys lokal. Jag vet inte om överenskommelsen om hyreskontrakt är klar vad gäller apotek men Famera diskuterar med Apotek Kronan. Apoteket i H-City ska inte flytta, säger Lars Rosander.

 Fameras arbete hyllas

Famera Fastigheter AB har tagit över och utvecklar det nya handelsområdet med stor framgång. 

– Det är väldigt positivt att det händer något. Det har varit vår målsättning för några år sedan när vi planerade för ett handelsområde. Det är naturligtvis Willys som är motor i det hela och som gör att de andra ser att det kommer bli utökad handel så de kan hänga på och förhoppningsvis få en bra försäljning. Det är jätteroligt att det har lossnat. 

Vad känner du kring Famera Fastigheters arbete?

– Det är positivt. Han (Johan Erlandsson) har haft liknande etableringar med Willys och andra butiker, närmast i Oskarshamn, där företaget har byggt upp ett handelsområde. Det har han gjort på andra håll i landet också. Det är jättebra jobbat och roligt att vi har fått in Famera som en aktör som tar tag i det, utvecklar handeln och möjliggör etableringen i Hultsfred. Det är snyggt jobbat.

Rosander tror på fler butiker

Famera Fastigheter vill etablera fler butiker på området och då handlar det i huvudsak om den södra delen. Rosander är minst sagt hoppfull.

– Jag tror att det kan bli ännu fler butiker, absolut. Han jobbar på bra och har kontakter i branschen i och med att han har haft andra etableringar. Han har en bra prisnivå som gör det attraktivt att etablera sig här i Hultsfred. Vi hoppas på ännu mer. 

Ser du några nackdelar med denna etablering, att redan befintliga butiker kan få det tungt?

– Så är det alltid med ett utvecklat utbud. Det blir en ökad konkurrens men många gånger kan konkurrens vara något bra i olika sammanhang. Det kan dra till sig kunder från andra orter som åker hit för att handla. På totalen, för kommuninvånarna, så hoppas jag att det kan ge ett bättre utbud som gör att det blir mer intressant att komma hit och handla och verka här.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt