Annons:

Barns riskfyllda lek ska stoppas innan något allvarligt inträffar

Barn i Målilla försöker få lastbilar att tuta och blinka för att sedan lägga upp filmer på sociala medier. Nu ska skolan och vårdnadshavarna försöka sätta stopp för den riskfyllda leken längs med riksvägen. Foto: Ossian Mathiasson

Barns riskfyllda lek ska stoppas innan något allvarligt inträffar

Trenden med att få lastbilar att tuta och blinka för att sedan lägga upp det på TikTok har nått barn i Målilla. Nu ska Venhagskolan och vårdnadshavarna försöka få ett stopp på barnens riskfyllda lek i närheten av riksvägen.
– Det är vårt vuxenansvar att agera, oavsett om man jobbar som lärare eller inte, säger Louise Weinfors Lockström, rektor på Venhagskolan. 

Annons:

Vimmerby Tidning var först med att rapportera om att skolbarn på Venhagskolan i Målilla har fastnat för att få lastbilschaufförer att tuta och blinka på väg till och från skolan. 

–  Det är främst boende i Målilla som har reagerat på leken och vi har också märkt att det har skett, framför allt före skoltid. Det har eskalerat under den senaste tiden. I samråd med föräldrar hjälps vi åt och vi har pratat med eleverna på skolan, säger Louise Weinfors Lockström. 

Så ska riskfyllda leken stoppas

Barnen riskerar att komma till skada och Louise Weinfors Lockström tycker att det är viktigt att den farliga leken, som har pågått under de senaste veckorna, kommer upp för diskussion.

– Vi har fått till oss från föräldrar att det har skett att barn har passerat 34:an och fått lastbilar att tuta och blinka. Det har väl inte påverkat oss som skola mer än att vi har märkt att de står innan skoltid och uppmanar till tutning. Vi känner att det kan leda till ett olämpligt beteende, säger hon och fortsätter:

– Själva utmaningen i hur man ska få en lastbil att tuta är harmlös men det kan sluta i någon annan händelse. Det är vi som skola, vårdnadshavare och boende oroliga för. 

Vad vidtar ni för åtgärder?

– Vi har pratat med eleverna i klasserna och meddelat alla vårdnadshavare att vi gör det tillsammans och att det vore tacksamt om de pratar med sina barn i hemmet. När vi ser att det sker så säger vi till barnen att sluta. Vi har varit i kontakt med några elever där vi vet att de håller på med det. Det är några stycken få barn som har varit igång. 

Tillsammans med vårdnadshavarna ska skolan försöka få ett stopp på den riskfyllda leken innan det händer en olycka.

– Vi gör det gemensamt och jag tror att vi kan stoppa leken med detta samarbete. Det är vårt vuxenansvar att agera, oavsett om man jobbar som lärare eller inte. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt