Annons:

Kritiska röster höjs mot nya cykelvägens utformning: ”Vi blir instängda”

Flera Ödhultsbor vill att det blir en sammanhängande cykelbana mellan Målilla och Hultsfred. Det har de framfört i en skrivelse till Hultsfreds kommun och kommunalrådet Lars Rosander. Foto: Pixabay

Kritiska röster höjs mot nya cykelvägens utformning: ”Vi blir instängda”

En gång- och cykelväg ska byggas mellan Lillråsa och Hultsfred. Flera invånare i Ödhult är kritiska till att det inte blir cykelväg hela vägen mellan Målilla och Hultsfred. 

Annons:

Flera invånare i Ödhult, den lilla byn mellan Hultsfred och Målilla, har nyligen vädrat sitt missnöje mot att det bara ska bli gång- och cykelväg mellan Lillråsa och Hultsfred och inte hela vägen mellan Målilla och Hultsfred.

De har skickat in en skrivelse till Hultsfreds kommun i allmänhet och kommunalrådet Lars Rosander i synnerhet. 

”Hur har man tänkt där? Vi är ett antal personer som bor i Ödhult med omnejd som har längtat efter en cykelväg till Hultsfred. Trafiken på denna väg gör det livsfarligt att cykla och på 2+1-vägen med 100 kilometer i timmen blir det helt omöjligt. Vi ser ofta cyklister som åker genom Ödhult som kommer från både Målilla och Hultsfred. Vi tycker att man ska uppmuntra till cykling. Det borde såklart vara cykelväg på hela sträckan mellan Målilla och Hultsfred”, skriver personen i skrivelsen till Hultsfreds kommun. 

"Låt inte detta bara gå förbi er"

Dagens Hultsfred har tidigare rapporterat om att det blir GC-väg mellan Lillråsa och Hultsfred samt en planskild passage för fotgängare och cyklister strax norr om Målilla.

Ödhultsborna anser att kommunen ska se till att cykelvägen börjar i Ödhult – och inte i Lillråsa – och arbeta för en cykelväg för hela sträckan mellan Målilla och Hultsfred. 

”Mellan Ödhult och nästan till Lillråsa finns idag den gamla vägen men den är dålig, växer igen och går inte att ta sig fram på. Det är cirka 500 meter mellan Ödhult och Lillråsa. Vi vill veta vad tanken är när cykelvägen bara går till Lillråsa. Det måste finnas möjlighet att förlänga den till Ödhult. Vi blir instängda i Ödhult. Ni har kontakter och låt inte detta bara gå förbi er”, skriver Ödhultsbon i sitt brev. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt