Annons:

Premiär för fyra nya utställningar på konsthallen

I dag är det premiär för fyra nya utställningar på Virserums konsthall. Foto: Ossian Mathiasson

Premiär för fyra nya utställningar på konsthallen

Ett nytt verksamhetsår står för dörren. I dag öppnar Virserums konsthall fyra nya utställningar. 

Annons:

Virserums konsthall är redo för säsongsöppning och presenterar vårens utställningar för allmänheten på lördagseftermiddagen. Den första utställningen heter "Knutar" med konstnärskollektivet P.A.N.G och här ingår verk av Shamiran Adam, Katrin Bartfai Jansson, Lovisa Hed, Karin Holmberg, Jennie Jakobsson, Jenny Hillevi Larsson, Allis Matei, Linea Matei.

Konsthallens andra utställning är ”Ödehusgardiner” som är gjord i samarbete med handvävaren Sara Kånåhols. Hon lyfter, bevarar och förvaltar det textila hantverket och arvet genom att samla bilder och historier från ödehus runt om i Sverige. Ödehusgardiner startade som ett projekt på sociala medier våren 2020, vilket gjorde det möjligt att få in berättelser och bilder från olika platser. Nu blir projektet utställning på konsthallen.

Lokala konstnären Solveig Andersson och elever från Prolympia ställer ut sina verk i friytans två studios. Skolans elever har i samarbete med konsthallen fått möjlighet att skapa en utställning under temat självporträtt och självbild. 

De fyra utställningarna invigs för allmänheten i dag, lördag. Johanna Rosenqvist håller i invigningstalet och Hultsfreds kontrollslakteri står för musikunderhållningen. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt