Annons:

Så går Coops tankar kring satsningarna i Vimmerby och Målilla

Richard Hedsand är vd för Coop Oskarshamn. Planerna på en utbyggnad av butiken i Vimmerby ligger fortfarande pausat, precis som planerna i Målilla. Foto: Arkivbild

Så går Coops tankar kring satsningarna i Vimmerby och Målilla

En utbyggnad på 450 kvadratmeter i Målilla och en på 300 kvadratmeter i Vimmerby. Coops stora planer är dock fortsatt på paus.
– Vi får se efter årsskiftet, säger Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn.

Annons:

Våren 2022 valde Coop att lägga ned sin ena butik i Vimmerby. Samtidigt skulle man storsatsa på sin andra butik. För snart ett år sedan kom beskedet att matvarujätten pausade alla planerade investeringar i trakten.

– Det är ingen stor dramatik i det. Vi har ökade kostnader och vi ser över alla prisbilder eftersom läget har förändrats radikalt. Vi pausar alla planer tills vidare och får följa kostnadsutvecklingen. Våra kostnader för energi och logistik rusar iväg och jag tror att de flesta ser över sina investeringar nu. Det är ett annat läge idag, sa Richard Hedsand, vd för Coop Oskarshamn, till vår tidning.

I Målilla var då allt klart för en utbyggnad på 450 kvadratmeter för en prislapp på 15 miljoner kronor. I Vimmerby vill man bygga ut med 300 kvadratmeter. 

I november 2022 var det ekonomiska läget framåt avgörande. Nu, nästan ett år, senare är projekten fortfarande på paus.

– Det finns inget nytt i frågan, utan våra planer är fortfarande på paus tills vidare. Vi får se hur det ser ut efter årsskiftet med ränteläge och kostnadsbild, säger Richard Hedsand. 

Inget beslut tas förrän efter årsskiftet?

– Nej, det kommer vi nog inte ta. Vi följer konjunkturläget. 

Är ambitionen fortfarande att projekten ska bli genomförda?

– Det har vi som ambition. Absolut.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagenshultsfred.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt