Annons:

Företaget utökar med ny tjänst – efter jobbiga månader:

Virserumsföretaget Climvent har utökat sin repertoar med plåtslageriverksamhet och vd:n Tobias Nilsson, som här jobbar på ett tak, är nöjd med starten. Foto: Climvent

Företaget utökar med ny tjänst – efter jobbiga månader: "Gett bra resultat"

För ett år sedan flyttade Tobias Nilsson sitt företag Climvent till Virserum. Företagets senaste satsning är plåtslageriverksamhet. 
– Vi har utökat företaget så nu jobbar vi med ventilation, el och plåtslageri, säger Tobias Nilsson. 

Annons:

Tobias Nilsson på Climvent AB flyttade verksamheten från Oskarshamn till Virserum förra hösten. Företaget har i alla år varit inriktade på ventilation och el och nu har Tobias Nilsson bestämt sig för att utöka repertoaren och starta en plåtslageriverksamhet. 

– Jag är plåtslagare i grund och botten. Med tanke på att vi har haft mindre att göra en period på ventilationssidan så var vi tvungna att göra något. Vi tycker att vi kan plåtslageribiten så varför inte utöka företaget med det? Det har gett väldigt bra gensvar, säger Tobias Nilsson. 

Företaget har varit igång med plåtslageriet i ungefär en månad. 

– Vi har omsatt ungefär 100 000 kronor sedan vi startade med plåtslageribiten för en månad sedan, det har verkligen gett bra resultat. Det har nästan varit en heltidstjänst på plåtslageriet. Under vintern/våren kommer vi behöva investera i en större maskinpark för plåtslageridelen om det fortsätter att ge bra resultat, säger Tobias Nilsson. 

Dålig beläggning i flera månader

Coronapandemin har slagit hårt mot många branscher och Tobias Nilssons företag är inget undantag. 

– Vi har koncentrerat verksamheten till Virserum så vi har inga lager kvar någon annanstans. Vi har haft en kämpig period under coronapandemin med dålig beläggning. Vi har försökt att hitta alla möjliga vägar för att sysselsätta oss. Att plocka bort våra två lager i Vetlanda och Oskarshamn har varit en del i besparingsåtgärderna som vi har gjort.

Han kan se tillbaka på flera kämpiga månader där beläggningen inte har varit så bra från mars till augusti. 

– Vi har utnyttjat permitteringsmöjligheten så det är tre personer som har varit permitterade. Nu är alla tillbaka i tjänst och vi har i dagsläget sju anställda i fem kommuner (Oskarshamn, Vetlanda, Hultsfred, Vimmerby och Uppvidinge).

Har ni fler satsningar på gång?

– På elsidan har vi nyanställt en elektriker som börjar jobba hos oss i november. Det är en driven kille som kommer driva upp elsidan och förhoppningsvis kunna hålla sig själv sysselsatt till att börja med. I en framtid finns det utrymme för att sysselsätta fler personer under honom. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt