Annons:

Företag flyttar verksamheten till Virserum:

Tobias Nilsson på Climvent AB flyttar verksamheten från Oskarshamn till Virserum under hösten. Foto: Privat

Företag flyttar verksamheten till Virserum: "Centralt i vårt arbetsområde"

Climvent flyttar sin verksamhet från Oskarshamn till Virserum under hösten. Företagets vd Tobias Nilsson pekar på många positiva bitar med flytten.
– Virserum ligger ganska centralt i vårt arbetsområde, säger Tobias Nilsson.

Annons:

Climvent AB är ett modernt service- och entreprenadföretag som arbetar med allt inom ventilation och värme. Företaget startade verksamheten i Oskarshamn för tolv år sedan och var då ett dotterbolag till Avent i Kalmar. Hösten 2015 förvärvade Tobias Nilsson, som har varit med från första början, resterande delar av aktierna från Avent och företaget bytte namn till Climvent AB. 

Efter tolv år i Oskarshamn har Tobias Nilsson valt att flytta företagets verksamhet till Virserum och hyra in sig i Högsbyplats tidigare lokaler, något som Barometern/Oskarshamns-Tidningen var först med att rapportera om. 

– Jag har funderat på det väldigt länge. Vi ska ha kvar verksamheten i Oskarshamn i samma utsträckning som i dag. Det som händer är att vi flyttar företaget till Virserum, vi har anställda i fem kommuner (Oskarshamn, Högsby, Vetlanda, Hultsfred och Vimmerby) och sitter i nerkanten av vårt arbetsområde i Oskarshamn. Virserum ligger ganska centralt i vårt arbetsområde, säger Tobias Nilsson.

"Får ner hyreskostnaderna"

Nilsson pratade med Frank Axelsson på Sport- och fritidsgrossisten i Virserum, som äger gamla Högsbyplats lokaler, och de hittade snabbt en lösning. 

– Vi skrev på ett avtal i förra veckan och jag informerade personalen på ett möte i går, säger Tobias Nilsson. 

Vad ser du för fördelar med denna flytt?

– Vi får ner våra hyreskostnader och kan ha större lokaler till billigare pengar. Här blir det kontors- och lagerlokal på totalt 560 kvadratmeter, vilket är mycket större än vad vi har i Oskarshamn, säger han och fortsätter:

– Jag själv bor i Virserum och har pendlat till Oskarshamn i tolv års tid. Det går åt väldigt mycket tid och är kostsamt för mig att bara köra bil. Det ska bli väldigt skönt att ha nära och bra till kontoret. Jag jobbar mestadels på kontoret med administration, kalkyler och projektledning.

Ska vara igång efter nyår

Flytten till Virserum är inget som påverkar de anställda i och med att de utgår från sina hem när de åker iväg på sina jobb. Företaget har i dagsläget tio anställda. 

Hur ser tidsplanen ut?

– Vi ska vara utflyttade i Oskarshamn innan jul och verksamheten ska vara igång i Virserum efter nyår. Vi kommer flytta successivt under hösten.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt