Annons:

Campingägaren inför öppningen:

Erica Hammarlund driver campingen i Hultsfred tillsammans med Rickard Hägglund. Foto: Arkivbild

Campingägaren inför öppningen: "Har en god känsla"

I dag öppnar Hultsfreds Strandcamping och pandemin till trots tror Erica Hammarlund, som driver campingen, på en bra säsong.

Annons:

Nästan allt är klart på inför öppningen av Hultsfreds Strandcamping. Det nya, stora trädäcket som ska fungera som uteservering är färdigbyggt och receptionen totalrenoverad. Kanoter, canadensare och SUP-brädor befinner sig på någon motorväg på väg ner, och nyligen anlände de två gigantiska våffeljärnen som ska utgöra kärnan i campingens nya cafésatsning.

– Förra året körde vi lite mindre fikavåfflor med mjukglass och sylt, nu utökar vi konceptet till matvåfflor, säger Erica Hammarlund.

Bättre bokningsläge

Jämfört med samma period förra året ser bokningsläget bra ut för campingen.

– Förra året vid den här tiden hade vi knappt något alls och de bokningar som fanns bokades av. Nu däremot bokas det mycket!

Erica Hammarlund anar att det förbättrade bokningsläget kan ha att göra med de nya bokningsvillkor som implementerats på campingens hemsida, men tänker också att det kan finnas en pandemirelaterad mognad nu som saknades förra säsongen:

– Förra året hade vi mindre folk i juni – som borde vara en bra månad – än i september. Där ser vi ett mönster som fortfarande gäller. Folk kanske har lärt sig hur man ska förhålla sig till pandemin? Exempelvis hade vi inga bokningar alls från Tyskland i fjol, men nu kommer det in många tyska bokningar. Det känns jättekul!

Nästan alltid positiva

På det stora hela är Erica Hammarlund positivt inställd till öppningen.

– Vi är i och för sig nästan alltid positiva, skrattar hon. Vi har en god känsla. Det här nya cafékonceptet kommer bli jättebra, alltså främst matvåfflor och våffelcafé men kanske också nån paj eller så. Vi har också ansökt om serveringstillstånd, men det är inte klart än.

Annons:

Henrik Nestor

henrik@henriknestor.com

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt