Annons:

Tillbaka i ”rätta” fullmäktigesalen: ”Återgång till hur det varit”

Hultsfreds kommuns fullmäktige återvänder till traditionella Balder i Valhall för sina fullmäktigemöten från och med i kväll. Foto: Stefan Härnström

Tillbaka i ”rätta” fullmäktigesalen: ”Återgång till hur det varit”

Kommunfullmäktige i Hultsfred tar tillbaka traditionella Balder, tidigare kallat Blå Hallen, i Valhall som sal för fullmäktigemötena.

Annons:

I kväll samlas återigen Hultsfredspolitikerna för fullmäktigesammanträde. Det blir första sammanträdet i Balder på Valhall under denna mandatperiod. Senast det var ett fullmäktigemöte i Balder var nämligen i juni 2016. Biosalongen och Ymer på bottenvåningen har använts vid några tillfällen. 

Balder har efter att kommunen bildades efter valet 1970 varit kommunfullmäktiges hemmaplats. Lokalen har under denna mandatperiod varit bibliotek inför byggnationen av ett nytt bibliotek och genomgått en renovering. 

”På måndag kväll blir det därför lite av återgång till hur det varit under de 50 år som kommunen existerat. Fullmäktiges presidium har ambitionen att Balder i fortsättningen ska vara vår kommuns "fullmäktigesal" och där finns nu också den tekniska utrustning som behövs”, skriver Anders Andersson, fullmäktiges ordförande, i ett mejl till Dagens Hultsfred. 

Tanken är att sammanträdet i april ska sändas på Youtube. 

”Tills dess får man be om en Teams länk för att följa sammanträdet”, skriver Andersson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt