Annons:

Kritik mot utemiljön vid Hultsfredsskola – parti lägger motion

Utomhusmiljön vid Albäcksskolan i Hultsfred behöver rustas upp, enligt Vänsterpartiets Lennart Beijer och Rickard Wästerlund. Foto: Hultsfreds kommun

Kritik mot utemiljön vid Hultsfredsskola – parti lägger motion

Utemiljön vid Albäcksskolan i Hultsfreds döms ut av Vänsterpartiet. Lennart Beijer och Rickard Wästerlund vill se en ordentlig upprustning genom en nyväckt motion.

Annons:

Lennart Beijer och Rickard Wästerlund (V) betonar i sin motion vikten av bra arbetsmiljö i skollokaler och på skolgårdar för bra resultat i utbildningen. 

Högstadieskolan Albäcksskolan i Hultsfred med cirka 400 elever har renoverats invändigt men nu vill Vänsterpartiet att det tas rejäla omtag i hopp om att göra utomhusmiljön allt mer attraktiv. 

”Det behövs möjlighet till mer aktiviteter inomhus som ungdomarna själva kan vara med och ta fram men fullt förståeligt att inomhusytan är begränsad med tanke på det höga elevantalet. Det är då än viktigare hur utomhusmiljön ser ut och alla som besökt skolan vet att den är under all kritik”, skriver Beijer och Wästerlund i sin nyväckta motion. 

"Vad gör vi politiker?"

De anser att det finns goda möjligheter till att iordningsställa en trevlig och inspirerande miljö och ser den närliggande dammen som en viktig del i arbetet. Motionens huvudsyfte är att Hultsfreds kommun gör en ordentlig upprustning av utemiljön vid högstadieskolan då eleverna sitter still och håller på med sina mobiler på raster och håltimmar.

”Ofta hörs att dagens ungdomar är lata, men vad gör vi politiker och andra vuxna för att stimulera dem till aktivitet och rörelse?, skriver duon.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagenshultsfred.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt