Annons:

  • Målilla GoIF:s 100-årsjubileum blev en fullträff: ”Får gåshud”

    Jonas Karlsson och Mikael Karlsson vid de gåvor som Målilla GoIF fick under sitt 100-årsjubileum. Foto: Linus Johansson

  • Målilla GoIF:s 100-årsjubileum blev en fullträff: ”Får gåshud”

Målilla GoIF:s 100-årsjubileum blev en fullträff: ”Får gåshud”

I går firade Målilla GoIF att föreningen fyller 100 år i år. Närmare 180 medlemmar och speciellt inbjudna gäster firade på Hotell Hulingen i Hultsfred.
– Vilken kväll det var. Jag får gåshud när jag pratar om det, säger Mikael Karlsson, ordförande i Målilla GoIF.

Annons:

Kvällen började med att föreningar och förbund med flera kom för att fira 100-åringen. Mörlunda GIF, Järnforsens AIK, IF Hebe, Hultsfreds FK, Målilla OK, Vimmerby Fotbollsdomarklubb, Målilla Motorklubb, Rosenfors IK, Vetlanda Bandyklubb, Smålands Bandyförbund, Smålands Fotbollförbund, Smålandsidrotten, Hultsfreds Kommun och Zaags uppvaktade alla Målilla GoIF.

– Det var en trevlig stund och jättekul att de ville komma och fira oss. Vi fick många fina presenter och även ekonomiska gåvor. Under träffen drog också Bosse (Bo Karlsson, tidigare stordomare med Målilla GoIF som moderklubb) lite historik om föreningen, säger Mikael Karlsson.

”Kände mig lyrisk”

Medlemmar och speciellt inbjudna gäster började sedan anlända till Hotell Hulingen strax innan klockan 18. De hälsades välkomna av Mikael Karlsson och Jonas Karlsson, vice ordförande, och tog sedan plats för ett inledande mingel på ett Hulingen  som dagen till ära var klätt i klubbens färger rött och vitt.

Ett 180-tal gäster kom till jubileet och alla verkade ha en mycket trevlig kväll. Det blev middag, tårta, underhållning, prisutdelning och förstås mycket tid för att berätta om gamla minnen och seriesegrar. Den som höll i trådarna under kvällen var främst Bo Karlsson, med assistans av Mikael Karlsson.

– Jag kände mig lyrisk, det var så att jag fick tårar i ögonen mot slutet av kvällen. Det kändes som att alla var nöjda och glada. Det är otroligt att vi fick till det precis som vi ville. Jag vill ge en eloge till ett gäng i styrelsen och till jubileumsgruppen, som har planerat den här kvällen. Sen har samarbetet med Hulingen varit fantastiskt, de har ställt upp på oss till 110 procent, säger Mikael Karlsson.

Det drogs också en vinnare i klubbens jubileumslotteri, där en ensam vinnare fick 31 200 kronor.

Fotnot: Vi återkommer med fler artiklar från festligheterna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt