Annons:

Ny utmaning för Felix i Hebe – fokus på sammanhållningen

Felix Andersson har lagt fotbollsskorna på hyllan och gör nu sin första säsong som tränare i IF Hebe.

Ny utmaning för Felix i Hebe – fokus på sammanhållningen

Felix Andersson har slutat som spelare. Nu väntar istället en ny utmaning som huvudtränare i moderklubben IF Hebe.

– Jag hoppas att vi ska kunna vara med på övre halvan av tabellen, säger Felix Andersson.

Annons:

Motivationen att fortsätta spela fotboll hade försvunnit. Då gläntade Felix Andersson istället på dörren för att ta över som tränare i Hebe. Så blev det också när det i höstas stod klart att han skulle ersätta Janne Johansson i rollen som huvudtränare.

– Jag tyckte inte att det var särskilt roligt att spela längre och kände att det kunde vara roligt att prova på att vara tränare istället. När jag sedan fick frågan från Janne och styrelsen tackade jag ja, men sa också att då vill jag inte spela också utan fokusera till 100 procent på tränarbiten, säger Felix Andersson. 

Vill klättra i tabellen

Sagt och gjort. När IF Hebe går in i en ny division sex-säsong i morgon, tisdag, är det med Felix Andersson vid sidlinjen. För motståndet svarar Frödinge/Brantestad SK på bortaplan.

– Vi har spelat en match på naturgräs (mot Målilla, reds. anm.) och hade första grästräningen hemma i Silverdalen i torsdags så vi har hunnit känna på det litegrann i alla fall. Jag hoppas att vi ska kunna ge dem bra motstånd.

Hebe är inte bortskämt med placeringar på den övre tabell-halvan och förra säsongen slutade laget näst sist i division sex.

– Jag hoppas på ett bättre resultat än förra säsongen i alla fall. Det vore bra om vi kunde vända lite på trenden och känna att vi kan klättra lite uppåt i tabellen. Jag tycker att vi borde kunna reda ut att vara på den övre halvan om vi får hålla oss hela och friska.

Hur står sig årets trupp jämfört med förra säsongens?

– Det är väl ändå ett ganska liknande lag, men vi har fått in några grabbar som det skulle kunna bli lite spets på. Framförallt har vi fått in en målvakt, förra året var det fem olika personer som stod i mål och det är inte optimalt. Vi har en rätt bra stomme med Remy Barraza, Rasmus Sandsborg och Robin Söderholm. När alla de tre var med mot Målilla såg vi att det finns en nivå till.

”Finns potential”

Den nya målvakten är 19-årige Abdullah Imad Takunah, som närmast kommer från SK Lojal.

– Han är väldigt träningsvillig och vill gärna bli bättre. Det finns potential i honom, säger Felix Andersson.

Positivt för Hebe är också att Axel Andersson Landholm har visat ett fint målstim under försäsongen.

– Han har gjort mål i varje träningsmatch så det är inte bara i handboll han kan göra mål, haha.

Som många andra lag vill Hebe helst spela bollen längs med backen, men det finns något som troligen är viktigare än något annat för att laget ska få en bra säsong.

– Vi är en liten förening så främst måste vi få gruppen att hålla ihop. Sammanhållningen och att alla vill samma sak är det viktigaste. Det gäller att det funkar både i omklädningsrummet och på planen, säger Felix Andersson.

Fakta

IF Hebe (division sex)

Nyförvärv:Abdullah Imad Takunah (SK Lojal), Ali Kohestani (Målilla GoIF), Salim Alfhniker (Målilla GoIF), Remy Barraza (Södra Vi IF), Mahmed Ali (SK Lojal).

Förluster:Felix Andersson (slutat).

Seriefavoriter:"Jag har sett att Hjorted/Totebo har värvat på mycket från Västervikshållet så de kan nog bli riktigt farliga”, säger Felix Andersson.

Lagen i division 6 Vimmerby:B.O.IF, Frödinge/Brantestad SK, Gunnebo IF, Gamleby FF, Hjorted/Totebo, Horn/Hycklinge IF, IF Hebe, SK Lojal, Överums IK.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt