Annons:

Mor och dotter Phalén i samma match –

Mor och dotter, Caroline och Alva Phalén, gjorde sin första match tillsammans i HFK:s damlag när Alva gjorde debut som 13-åring mot Team Södermöre. Foto: Privat

Mor och dotter Phalén i samma match – "Carro" berättar om stora stunden

13-åriga Alva Phalén gjorde debut i HFK:s damlag – med mamma Caroline samtidigt på plan.
– Jag blev alldeles varm i hjärtat och så stolt, säger Caroline Phalén om den minnesvärda stunden.

Annons:

Det här är en dag de längtat efter båda två, att få representera HFK, laget i deras hjärta, i samma match.

– Alva har sagt att jag inte får sluta spela förrän hon gjort sin första damlagsmatch. Jag har ju slutat några gånger, ha ha! Och kommit tillbaka när gräset är grönt. Det har varit självklart att vi skulle spela ihop, men jag visste ju inte när den dagen skulle komma när hon fick frågan, berättar Caroline ”Carro” Phalén.

I söndags var det dags, dottern Alva fick möjlighet att göra sin damlagsdebut, blott 13 år gammal.

Kan du beskriva känslan att spela tillsammans som mor och dotter?

– Man blir bara så stolt så man spricker när man ser att hon, 13 år gammal och min dotter springer in i HFK:s dress. Jag fick nästan stanna upp, det var en så häftig känsla. Jag blev helt varm i hjärtat.

”Kanske jag som var slö”

Alva fick omkring fem minuter i rollen som yttermittfältare i matchen mot Team Södermöre, som förövrigt slutade 8-1 efter ett mål av just Caroline Phalén.

– Det blev inte så många minuter, men Alva hann nästan att få en assist till mig. Det var kanske mamma som var lite slö, säger Caroline och skrattar igen.

Väldigt målmedveten

Alva Phalén har varit väldigt målmedveten, att hon en dag ska spela i HFK:s damlag. Debuten blev en riktig sporre att träna och kämpa vidare.

– Hon var väldigt, väldigt nervös innan. Både dagen när hon fick veta det och innan matchen, men hon visade var skåpet skulle stå och gick in och tryckte till. Hon gjorde det jättebra, säger Caroline Phalén berömmande. Nu är hon supertaggad och hoppas få vara med nästa match igen. Nu var det ju lite frånvaro, men jag tror det kommer en ny chans ganska snart.

Jag måste ju samtidigt få fråga, betyder det här slutet för din egen karriär nu när målet är nått?

– Nej! Det kommer bli en tuff säsong för HFK:s damlag, men det är klart att jag vill vara med och stötta. Jag kan komma med en del rutin och just nu är det roligt trots förluster. Det finns något där som klappar för HFK.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagenshultsfred.se

073 848 65 05

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt