Annons:

Han blev Målillas hjälte i stenhård seriefinal i Virserum

Målilla vann ett tufft derby borta mot VSGF/JAIK. Foto: Linus Johansson

Han blev Målillas hjälte i stenhård seriefinal i Virserum

En tidig utvisning i den andra halvleken gjorde att Målilla fick kommandot i derbyt och seriefinalen borta mot VSGF/JAIK. Till slut vann Målilla med 2-0 och laget verkar storma mot serieseger i division sex.
– Det ser väldigt lovande ut. Nu gäller det bara att tugga på, säger tvåmålsskytten Henrik Johansson.

Annons:

En bra bit över 200 åskådare kom till Virumsvallen i kväll för att se seriefinalen mellan VSGF/JAIK och Målilla. På en svårspelad plan lyckades inget av lagen skapa några vidare målchanser i den första halvleken.

– Det kändes spänt från båda håll och det blev mycket krigande. Sen tillät inte planen något skönspel direkt, säger Målillaspelaren Henrik Johansson.

Båda lagen lika ofarliga

Emir Asic, tränare i VSGF/JAIK:

– I första var vi minst lika bra och lika farliga som Målilla. Eller, ska jag vara ärlig var vi lika ofarliga som Målilla.

Matchen bytte skepnad när hemmalagets Yasien Alnajjar blev utvisad knappt fem minuter in i den andra halvleken efter en duell med Målillamålvakten Christoffer Mikkonen.

– Jag tycker att vi stod upp bra fram till utvisningen. Sen är det klart att vi tappade lite med en man mindre, säger Emir Asic.

Vad tycker du om utvisningen?

– Jag tycker att det var 50/50. Ett gult kort hade jag köpt. Sen tycker jag i och för sig att det var mer utvisning lite senare när Albin (Moberg, VSGF/JAIK-kapten) satsade mot målvakten. Det är marginaler som avgör sådana här tuffa matcher.

”Lite tändvätska”

Halvvägs in i den andra halvleken nickade Henrik Johansson in 1-0 till Målilla efter en hörna. Johansson klev sedan fram och satte även 2-0 med ungefär fem minuter kvar att spela.

– För oss blev det lite tändvätska när utvisningen kom. Där bjöd VSGF/JAIK in oss extra mycket i matchen, säger Henrik Johansson.

Hur skulle du beskriva målen?

– Vid första målet fick jag en liten knuff så jag såg inte riktigt vad som hände, men jag hörde ju att bollen gick in. Vid andra målet slog Fabian (Gugelmann) en gemomskärare och det var bara att trycka dit den i hörnet när läget gavs.

”Ser lovande ut”

Emir Asic var, trots förlusten, ganska nöjd med sitt lags insats.

– Vi spelade minst lika bra fotboll som Målilla och jag tycker inte att vi behöver skämmas för något. Efter deras 1-0-mål tycker jag att vi spelade upp oss och försökte jaga en kvittering och hade bud där med någon frispark. Sen gjorde de 2-0, ett offsidemål, och då var matchen över.

Målilla har startat säsongen mycket bra och har tagit sju raka segrar. Laget är fem poäng före tvåan Rödsle och sju poäng före VSGF/JAIK, som nu är nere som trea.

– Det ser väldigt lovande ut, nu gäller det bara att tugga på, säger Henrik Johansson.

Värt att notera i övrigt är att entréintäkterna från matchen går rakt in i Moas minnesfond.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt